Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Het nieuwe leven van Edwin Vaas als LMU Railsplitter!

Een vaste waarde bij Lincoln Memorial op het middenveld is Edwin Vaas! De Limburger vertrok afgelopen zomer naar de VS om daar studie en sport te gaan combineren.. hij ging daar landgenoot en captain Christoph Willemsen vergezellen! Het reguliere seizoen zit er nu op voor de mannen van Lincoln Memorial.. technicus Vaas kan terug kijken op een sterk eerste seizoen als student-athlete in de VS. Hij nam ons afgelopen week mee in zijn week als ‘Railsplitter’…

 

 

Monday 10/15
Op maandag begint de dag met een verplichte krachttraining om 08:00. Deze training is onder begeleiding van onze strength and conditioning coach. Ik heb overdag nooit school dus ik hoef me gelukkig nooit echt te haasten ivm lessen, dat is namelijk niets voor mij (al zeker op maandag niet). Om 12:00 gaan we naar de cafetaria om te eten. Het eten is over het algemeen prima, er is veel keuze en de kwaliteit van het eten is goed. Waar ik me over verbaas is dat hier bij de lunch dus ook al pizza voor je klaar ligt, ongelofelijk dat Amerikanen dat op zo een tijdstip kunnen eten.

Meestal hebben we op maandag rond 14:15 onze training, alvorens de training begint bekijken en analyseren we eerst in een klaslokaal de beelden van de afgelopen wedstrijd. Omdat we nu in het seizoen zitten bestaat een training meestal uit een goede warming up, wat passen/trappen en daarna een partijspel waarin de basiself tegen de reserves speelt. In dit partijspel worden dan ook meteen de accenten gelegd op basis van de tegenstander van de aankomende wedstrijd en de manier waarop we willen spelen. Om 18:00 heb ik mijn eerste les van de week. Omdat ik een   graduate student zijn mijn lessen altijd in de avond. De lessen zijn prima te combineren met ons trainingsschema. Na de les ga ik meestal nog even de sportschool in, hier besteed ik graag mijn vrije uurtjes. Inmiddels de dag dan voorbij en chillen we ’s avonds nog wat in ons appartement, ik leef samen met teamgenoten uit Italië, Brazilië, Engeland en samen met Chris ben ik de enige Nederlander in het team. Ons appartement ziet overigens prima uit. We hebben grote gezamenlijke woonkamer met een grote keuken. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen kamer met daarin een badkamer die je met je kamergenoot deelt.

 

 

Tuesday 10/16
Op dinsdag heb ik wederom in de avond pas les (18:00). Meestal sta ik rond 09:00 op om naar de sportschool te gaan. Hierna eten we gezamenlijk in de cafetaria. Na de lunch drinken we met onze kamergenoten gezamenlijk een kop koffie en pakken we wat rust voor de training. Op dinsdagen trainen we meestal rond 15:00. Op dinsdag wordt er tijdens de training altijd nog wat extra aandacht gegeven aan het scout report van de tegenstander. Voor de rest ziet de training er hetzelfde uit als op maandag. Na de training spendeer ik meestal wat tijd in de onze Athletic Training Room om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd van morgen. Hierna is het eten en naar de les. Na de les is het op tijd naar bed om zoveel mogelijk rust te pakken voor de wedstrijd van morgen.


Wednesday 10/17
GAMEDAY. Als we een uitwedstrijd hebben, reizen we meestal de dag voor de wedstrijd met de bus al. Dan trainen we op een locatie die op de route ligt, om vervolgens naar het hotel te gaan. De hotels waar we in blijven zijn prima! Ook het eten wordt allemaal geregeld. Kortom, we komen niets tekort!

Als we thuis spelen sta ik meestal rond 09:30 op. Dan ontbijt ik op mijn gemak en bereid ik mezelf zo goed mogelijk voor. Rond 11:30 gaan we lunchen en hiermee een goede bodem leggen voor de wedstrijd. Om 14:15 verzamelen we in onze media room, wat eruit ziet als een kleine bioscoop. Hier krijgen we meestal mooie filmpjes te zien die ons behoorlijk ‘’oppompen’’ voor de wedstrijd. Een jongen uit ons team had, zonder dat wij er vanaf wisten, allemaal filmpjes van onze families verzamelt waarin ze ons succes wensen. Heel erg mooi om te zien en dan besef je ook weer goed waarom je hier bent en om het maximale eruit te halen.

Onze wedstrijd start om 15:30. Het ritueel voor de wedstrijd is zeker iets wat ik niet snel ga vergeten, het Amerikaanse volkslied. Ik ken het inmiddels net zo goed als het Wilhelmus. Heel apart dat je zo vaak voor dat volkslied staat met een team waar haast geen Amerikaan in zit.

 

Thursday 10/18
De dag na de wedstrijd staat in het teken van herstellen en klaarstomen voor de wedstrijd van  zaterdag. De basisspelers werken dan een hersteltraining af (joggen, stretchen en foamrollen) om vervolgens naar het zwembad, ijsbad etc. te gaan. Veel meer dan dat mag je dan ook echt niet doen, de benadering is daarin heel professioneel. Alles staat weer in het teken van de volgende wedstrijd. De rest van de dag is het goed eten en drinken en in de vrije uurtjes wat huiswerk     maken. Ik ga meestal wel nog even de sportschool in, mede ook om wat extra rek- en strekoefeningen te doen.


Friday 10/19
Op vrijdag is het hier op de campus wat rustiger dan normaal, gezien het feit dat sommige studenten huiswaarts keren. Chris heeft altijd een vast ritueel op vrijdag, dan maakt hij voor iedereen in het appartement een gebakken eitje met kaas en kipfilet. Die jongen kan eieren bakken, dat is ongekend!! Na de lunch werken we een tactische training af voor de wedstrijd van morgen. Na de training is het weer zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd, dit betekent ijsbad, massages, normatec etc. In de avond duik ik nog even de sportschool in om mezelf nog een beetje in het zweet te werken.

 


Saturday 10/20
GAMEDAY!
De voorbereiding op de wedstrijd is hetzelfde als ik eerder heb beschreven. Na een gewonnen wedstrijd hebben we inmiddels een vast nummer waar we met z’n allen los op gaan, niemand minder dan Whitney Houston met ‘ I want to dance with somebody’ knalt dan door de speakers, fantastisch!!
Na een thuiswedstrijd drinken we gezamenlijk wat met het team op de overwinning. Na een uitwedstrijd is het liedjes zingen in de bus, we moeten immers vaak ver reizen dus we moeten onze tijd nuttig besteden.

 


Sunday 10/21
Op zondag heerst er rust op de campus. Meestal sta ik op zondagen wat later op om vervolgens meteen te gaan eten in de cafetaria met het team. Voor de rest maken we wat huiswerk, werken we aan ons herstel en ’s avonds bel ik meestal met familie en/of vrienden. Ook kijk ik natuurlijk ieder weekend even wat mijn club PSV heeft gemaakt en kijk ik de samenvattingen van de Eredivisie terug. Aangezien ik een Braziliaanse kamergenoot heb, zitten we op zondag ook regelmatig voor de buis om zijn club, Vasco da Gama te kijken! Hierna gaan we naar bed en staat er weer een nieuwe week voor de deur. Ik moet zeggen dat de tijd echt bizar snel gaat, het ritme van twee wedstrijden in de week draagt hier voor een grote rol aan bij. Terwijl ik dit stuk schrijf, is het nog maar 4 weken voordat ik huiswaarts keer terwijl ik het me nog als de dag van gister kan herinneren dat pre-season begon. Kortom, zoveel en zo lang mogelijk genieten van dit avontuur!


Geweldig om te zien dat je daar op je plek zit Edwin! Post-season is begonnen.. strijden voor een plek mannen! We blijven het volgen vanuit hier.. ben je benieuwd naar meer dagelijkse prestaties en avonturen van onze talenten? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.