Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Nienke Nijendijk maakt de overstap naar Missouri Vikings

Nienke Nijendijk maakt de overstap naar Missouri Vikings

De 17-jarige Nienke Nijendijk gaat de overstap maken naar de Missouri Valley Vikings. Hier gaat ze studeren en volleyballen aan de Missouri Valley College.

 

Wanneer Nienke Nijendijk haar VWO afrondt is ze klaar om naar Amerika te gaan. Nienke is vanaf jongs af aan al erg sportief. Vroeger speelde ze handbal, volleybal en turnde ze. Vanaf haar 10e is ze zich volledig gaan focussen op het volleybal. Dit deed ze bij haar lokale vereniging SVS Stevensbeek.

Haar talent viel op bij SVS. Nienke trainde namelijk al vanaf haar 14e mee bij de senioren teams. Vanaf haar 16e speelt ze Hoofdklasse onder-18 met Avior, dit is het hoogste jeugdniveau in Nederland.

Nienke speelt vooral als ‘middle blocker’. Ze is sterk in het afronden en blocken van aanvallen van de tegenpartij. Verder is Nienke een echte leider, ze is niet voor niets vaak aanvoerder van haar team geweest.

Dit seizoen speelde Nienke Hoofdklasse met de onder-18 en 1e klasse met de senioren. Ze gaat dit niveau verruilen voor NAIA Division 1. De Missouri Vikings komen uit in de Heart of America Athletic Conference. Hier krijgt Nienke alle gelegenheid om zichzelf te ontwikkelen.

Wij wensen Nienke alvast veel succes en plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.