Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Nederlands tweetal Hessel Witkop en Jilles Ricken tekent bij Murray State College

Nederlands tweetal Hessel Witkop en Jilles Ricken tekent bij Murray State College

Zo’n acht maanden geleden startten Hessel Witkop en Jilles Ricken beide aan hun traject bij KingsTalent. Hessel en Jilles, zowel team- als klasgenoten, hadden destijds nooit durven dromen dat beide talenten na de zomer in Amerika team- en klasgenoten zullen blijven. Het men’s soccer team van Murray State College heeft met Hessel en Jilles de jacht geopend op de conferencetitel.

 

Jilles Ricken, momenteel spelend in het tricot van HC & FC Victoria 1893, staat bekend als een energieke speler die de vaak de hele linker flank bestrijkt. Dit doet hij al vanaf zijn derde, toen hij begon met voetballen bij SDO-Bussum. Nadat hij een aantal maal vervroegd doorschuift naar een hogere leeftijdscategorie maakt transfereert Jilles in het 2010-2011 seizoen naar BFC Bussum, waar op dit moment KingsTalent-athlete Hugo Trijbels speelt.

 

Na een indrukwekkend debuutjaar bij zijn nieuwe vereniging komt Jilles in het vizier van diverse topclubs, waaronder Ajax en FC Utrecht. Tevens wordt hij door de KNVB toegevoegd aan het regionale talententeam, waarmee hij wedstrijden speelt tegen de jeugdelftallen van AZ, FC Utrecht en FC Volendam. De daaropvolgende jaren blijft de aanvallende middenvelder zich uitstekend ontwikkelen, in zowel het talententeam van de KNVB als bij BFC Bussum. Afgelopen seizoen maakt Jilles de overstap naar FC Victoria U19, waarmee hij in de derde divisie actief is.

Op het middenveld wordt Jilles bijgestaan door zijn maat Hessel Witkop, een creatieve nummer acht met een uitstekende pass in de benen. De carrière van Hessel start op zesjarige leeftijd bij SC ’t Gooi. Na vier seizoenen vindt Hessel het wel welletjes in Hilversum en maakt hij de overstap naar Victoria 1893, waar de getalenteerde middenvelder in het U17-elftal benaderd wordt door SC Buitenveldert, actief in de tweede divisie, het één na hoogste jeugdniveau.

 

Zijn oude vereniging Victoria legt zich echter niet neer bij het vertrek van Hessel en doet er vervolgens alles aan om de linkspoot terug te halen naar de club uit Loosdrecht. Uiteindelijk keert Hessel terug in het U19-team van Victoria, waar hij samen met Jilles dit seizoen de lijnen uitzet.

Komend seizoen zullen beide spelers dit ook hopen te doen bij het men’s soccer team van Murray State College, ook wel de Aggies genoemd. Twee maanden geleden maakte Murray State College Athletic directeur Justin Cellum bekend dat de universiteit Matt Reeb de nieuwe Head Coach van het voetbalelftal zou worden. Daarmee hoopt Murray State de komende jaren door te kunnen groeien naar een echte topploeg, waar Jilles en Hessel ongetwijfeld aan bij zullen dragen.

Wij wensen beiden een ontzettend gaaf en succesvol avontuur in Amerika! Ben jij geïnteresseerd in sporten en studeren in Amerika? Meld je dan nu aan!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.