Terug naar het overzicht
Awards

NEC All Conference Award – Tess van Ommeren

Een All Conference award verdienen, Tess van Ommeren flikt het weer! Net zoals vorig jaar is Tess uitgeroepen tot NEC All Conference. Tess kan zowel in de voorhoede als op het middenveld spelen. Aan de goals en assists af te lezen, heeft ze dat dit jaar wederom laten zien!

De eerste drie Conference wedstrijden werden gewonnen tegen respectievelijk Wagner, Merrimack en LIU. Laatstgenoemde heeft een Nederlandse speelster die ook bekend is bij ons, namelijk Femke de Goeij. Rider University wist met 2-1 te winnen en Tess was belangrijk door de openingstreffer te maken. Ook tegen Merrimack was Tess eenmaal trefzeker.

De wedstrijd na de overwinning op LIU, werd verloren van Fairfield. Er moest in Overtime beslist worden wie er met de drie punten ervandoor zou gaan. Uiteindelijk scoorde Fairfield na 6 minuten in Overtime de Golden Goal, waardoor de wedstrijd meteen af was gelopen. Deze nederlaag was tevens de enige nederlaag in de Conference.
In de twee wedstrijden daarna werd twee keer redelijk eenvoudig gewonnen van Bryant (2-0), waar Isa Oldekamp de kleuren verdedigt, en Sacred Heart (3-0).

Met dit record is het logisch dat je play-offs haalt. De eerste tegenstander in de play-offs was een oude bekende. Weer stonden LIU en Rider tegenover elkaar. In de Conference wedstrijd lagen beide teams dicht tegen elkaar aan, maar in de play-offs werd LIU eenvoudig opzij gezet met een 3-0 overwinning. Tess was belangrijk met één goal en assist. Door de overwinning, plaatsten de ‘Broncs’ zich voor de finale van de NEC Championship.
Tegenstander was wederom geen vreemde voor de meiden van coach Lori Hussong. Fairfield, intussen als nummer 1 geranked, was de tegenstander. Een spannende finale beloofde het te worden, want er was wederom een Overtime nodig om een winnaar te krijgen.
Pas in het derde kwart verdween de ‘brilstand’ van het scorebord. Fairfield opende de score in de 44e minuut, dus de Broncs konden aan de bak! Vlak voor tijd scoorden zij gelijk, dus gingen we de Overtime in. Dit duurde helaas nog geen drie minuten, want Fairfield scoorde heel snel de winnende treffer.

Helaas geen Championship voor Tess en haar team, maar zij kunnen wel terugkijken op een goed seizoen!
Deze award heeft Tess niet voor niets verdiend, dus daar mag ze zeker trots op zijn!