Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Highlights

Naar een internationale alliantie

Wij zijn trots te melden dat KingsTalent een van de founding partners is van de “International Alliance”. Een samenwerkingsverband van toonaangevende Europese college recruitment agencies.

 

 

Steeds meer getalenteerde Nederlandse student-sporters kiezen voor een combinatie van studie en sport in de Verenigde Staten en dat is natuurlijk fantastisch! De mogelijkheden om topsport te bedrijven in combinatie met een hoger onderwijs in een inspirerende uitdagende omgeving maken sporten en studeren in de VS een echte ‘life changing experience’.

Mensen vragen mij wel eens naar mijn werkdag en zijn verbaasd over de regelgeving en complexiteit die komt kijken bij de begeleiding van student-sporters in hun ‘transfer’ naar een Amerikaanse university. Regelgeving omtrent ‘academic acceptance’, regelgeving op het gebied van speelgerechtigdheid (‘athletic eligibility’) en regelgeving vanuit de Amerikaanse overheid voor studentenvisa is zeer uitgebreid en complex. Goede kennis van deze regelgeving is voor onze dienstverlening dan ook essentieel.
KingsTalent staat bekend om zijn eerlijke, open en persoonlijke aanpak, expertise omtrent regelgeving en goede begeleiding tijdens alle aspecten van het ‘transfer’ traject en daar zijn wij trots op!

Van 18 tot en met 20 juni 2018 zijn we afgereisd naar Madrid voor een overleg met 6 andere Europese ‘recruitment agencies’:

College Scholarships USA: Verenigd Koninkrijk, Scandinavië
AGM: Spanje
Sport Scholarships: Duitsland
FFFusa: Frankrijk
College Life Italia: Italië
Next Level Sports: Portugal
KingsTalent: Nederland

Het doel van deze bijeenkomst was het delen van kennis, sparren over verschillende aspecten van de regelgeving waar we allemaal mee te maken hebben en het vormen van een internationale samenwerking van de belangrijkste Europese recruitment agencies. Het overleg heeft geleid tot de oprichting van een Europees samenwerkingsverband voor college recruitment agencies:

 

‘THE INTERNATIONAL ALLIANCE – FOR EXCELLENCE IN SPORT AND EDUCATION’

 

De doelstellingen van deze alliantie zijn:

  • Eerlijkheid en openheid richting ‘talenten’ en ouders over mogelijkheden, kansen, verwachtingen en kosten van een begeleidingstraject naar college sports in de VS wordt geëist van elke deelnemende organisatie.
  • Samenwerking en informatie uitwisseling op het gebied van regelgeving.
  • Het naleven van de NCAA/NJCAA en NAIA regelgeving en als Alliantie nauw contact onderhouden met deze organisaties, met name in een adviserende rol richting deze organisaties en richting scholen in de VS.
  • Nog verder vergroten van kansen en mogelijkheden voor ‘talenten’ door gebruik te maken van elkaars netwerk en expertise.

Wij, als KingsTalent, zijn er trots op onderdeel te zijn van deze alliantie. Als samenwerking kunnen we sterker optreden en onze gezamenlijke stem laten horen met betrekking tot regelgeving en kunnen we gebruik maken van elkaars netwerk.

Al deze bovengenoemde zaken dienen één enkel doel: een nóg betere dienstverlening voor onze organisatiewaarbij altijd het talent op één staat!

 


Auteur: Ha
n de Koning, KingsTalent

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.