Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mylah Aalse verlaat Nederland voor Amerikaans avontuur bij Rochester Christian University

Mylah Aalse verlaat Nederland voor Amerikaans avontuur bij Rochester Christian University

Mylah begon op twaalf jarige leeftijd met basketbal bij Rotterdam Basketbal in Nederland, waar ze de basis van de sport leerde. Gedurende vijf jaar ontving ze drie keer de ‘MVP’-award.

In 2019 stapte ze over naar CBV Binnenland in Barendrecht om op een hoger niveau te spelen, eerst in jeugdteams en later in het eerste seniorenteam op Eredivisie niveau, de hoogste nationale competitie. In het seizoen 2022-2023 werd ze benoemd tot ‘Women of the Match’ bij CBV Binnenland. Mylah heeft ook gespeeld voor het Nederlandse Nationale 3×3 basketbalteam en heeft deelgenomen aan internationale toernooien in 2022 en 2023. In het seizoen 2023-2024 maakte ze de overstap naar Zorg en Zekerheid uit Leiden, waar ze nu speelt als aanvoerder en basisspeler in het eerste seniorenteam van de hoogste nationale competitie in Nederland.

Mylah speelt het beste als shooting guard of small forward. Daarnaast is ze erg doelgericht, verdedigend sterk, brengt ze veel energie met zich mee en is ze een echte teamspeler met veel coaching en leiderschapskwaliteiten.

Vrienden, familie en teamgenoten omschrijven Mylah als een echte doorzetter. Ze is zeer gemotiveerd en geeft altijd 100% tijdens een wedstrijd. Ze brengt een geweldige energie met zich mee en staat altijd klaar voor haar vrienden, familie en teamgenoten. Daarnaast is Mylah sociaal actief en luistert ze zorgvuldig naar haar dierbaren. Tenslotte is ze zeer gedreven en heeft ze het potentieel om haar dromen waar te maken. Een student-atleet die een aanwinst zal zijn voor Rochester Christian University.

Het Women’s basketbalteam van Rochester Christian University heeft als bijnaam the Warriors. Het team doet het in thuiswedstrijden uitstekend en wist in het eigen stadion bijna alle wedstrijden te winnen. Uit heeft de 15-koppige groep het lastig en werd er afgelopen seizoen vaak nipt gewonnen. Hopelijk kan Mylah met al haar ervaring die ze opgedaan heeft in Nederland het team helpen om de goede prestaties in de thuiswedstrijden ook in de uitwedstrijden te laten zien.

Wij wensen Mylah veel succes met haar overstap naar Rochester Christian University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.