Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

MSC All-Conference – Kevin de Lange

Kevin de Lange is gekozen in het All-Conference-team van de Mid-South Conference! Kevin is bezig aan zijn tweede seizoen bij Shawnee State en speelt bij Shawnee samen met twee andere Nederlanders: Thomas de Graauw en Mark de Graaf. In zijn eerste seizoen voor de ‘Bears’ deed Kevin het ook al zeer goed. Hij ontving in zijn eerste seizoen ook de All-Conference-award en hij werd verkozen tot ‘Freshman of the Year’ in zijn conference. De goede vorm trok Kevin door in zijn tweede seizoen.

De nummer ’17’ van Shawnee State werd in zijn tweede seizoen ook verkozen tot aanvoerder van het team. Kevin heeft zich dit seizoen wederom weer onderscheiden, want hij werd topscoorder van het team met 15 goals. Daarnaast bereidde hij ook 9 goals voor. Prima statistieken voor Kevin! Beter zelfs dan in zijn eerste seizoen toen hij 14 keer scoorde en 6 assists gaf. Dit jaar eindigde hij daarmee op 39 punten, na vorig jaar op 34 punten te zijn geëindigd.

Overzicht van het seizoen

Het seizoen van Shawnee State verliep wisselvallig, er werden 9 overwinningen geboekt waaronder een paar hele grote winstpartijen tussenzaten, maar er wordt ook 9 keer verloren. Na het seizoen geopend te hebben met twee nederlagen, ging Shawnee State goed draaien. Er werden drie overwinningen op rij geboekt en daarbij was Kevin heel belangrijk voor zijn team door 5 goals te maken en 3 assists te geven in deze reeks, het werden 3 dikke overwinningen: 6-2, 4-0 en 7-0. Na een nederlaag tegen West Virginia werden er weer vier overwinningen op rij geboekt en uiteraard was de captain bij veel goals betrokken. In de vier overwinningen liet Kevin 6 goals noteren en bereidde hij er daarnaast nog 5 voor. Wat zou Shawnee State zonder Kevin aan moeten, zou je bijna denken.

Helaas voor Kevin begon het team hierna minder te draaien en werd bijna alle wedstrijden vervolgens verloren. Vanaf 21 september werden er nog maar twee wedstrijden gewonnen. Cumberland University werd met 1-0 verslagen en Pikesville moest eraan geloven: 3-2. Tegen Pikesville liet Kevin zich weer gelden met een goal. Ondanks het slechte einde plaatste Shawnee State zich wel voor het Conference Tournament. Helaas voor Shawnee State werd die wedstrijd tegen Lindsey Wilson ook dik verloren: 6-1. Kevin maakte de enige goal voor de ‘Bears’ in die wedstrijd. Het seizoen zit er dus op voor Shawnee. Het team zal gemixt terug kijken op het seizoen, alleen Kevin mag individueel wel trots zijn op zijn prestaties.

Ben je benieuwd wie er nog meer een award hebben gewonnen? Bekijk eens onze nieuwspagina! Die staat vol met alle award-winnaars.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.