Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mount Vernon Nazarene University legt Hidde Drost vast

Mount Vernon Nazarene University legt Hidde Drost vast

Zach Ganzberg, Head Coach van het men’s soccer team van Mount Vernon Nazarene University, mag zich verheugen op de komst van oud-Cambuur middenvelder Hidde Drost. De 17-jarige spelverdeler heeft een overeenkomst gesloten met Mount Vernon Nazarene University en mag zich vanaf de zomer officieel ‘Cougar’ noemen.

 

Het nog relatief jonge soccer team van de universiteit meldt zich de afgelopen jaren steeds vaker in de top van de Cross Roads League. Om het elftal door te laten groeien naar een titelkandidaat gaat Ganzberg de afgelopen zomer in Europa op zoek naar echt toptalent waarmee hij zijn selectie kan versterken. Al snel valt zijn oog op Hidde Drost, die in Nederland wekelijks zijn directe tegenstanders het bos instuurt.

Hidde, afgelopen seizoen bij zijn vereniging CVV Blauw-Wit’34 verkozen tot beste middenvelder van het U17-elftal, begint aan zijn carrière op vierjarige leeftijd bij DOSC. Hier ontwikkelt de creatieve middenvelder zich op een rap tempo en belandt in het talententeam van de KNVB, alvorens hij de overstap maakt naar CVV Blauw-Wit’34. Ook op hoger niveau weet Hidde zich gemakkelijk te onderscheiden, waarmee hij de aandacht trekt van betaald voetbal organisatie Cambuur Leeuwarden. De Geelblauwen zien in Hidde de gewenste versterking voor het middenveld en voegen hem toe aan het U14 elftal. Ondanks een sterk seizoen, waarin hij acht maal doel treft en negen maal een assist aflevert, besluit Hidde na een jaar Cambuur weer terug te keren naar zijn vertrouwde club CVV Blauw-Wit’34.

 

Daar gaat de technisch begaafde nummer tien vrolijk door met het produceren van doelpunten en assists. In zijn afgelopen drie seizoenen scoorde Hidde liefst 26 maal en gaf hij 36 assists. Daarmee is hij niet alleen een groot verlies voor de ploeg uit Leeuwarden, maar ook een groot gemis voor zijn aanvalspartners, die al snel gewend waren aan de subtiele passes van Hidde.

Naast een uitstekend spelinzicht beschikt Hidde ook over een prima traptechniek, zoals hij afgelopen januari liet zien op onze showcase met deze prachtige treffer:

Wij wensen Hidde veel succes en plezier in Mount Vernon, Ohio! Wil jij ook voetballen en studeren in Amerika? Meld je dan hier aan!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.