Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Morningside College verwelkomt Joris Elderson!

Morningside College verwelkomt Joris Elderson!

De achttienjarige aanvaller van HVV maakt deze zomer de overstap naar Sioux City, Iowa om een Morningside Mustang te worden!

 

Joris is van jongs af aan al een sportieve jongen. Zo speelde hij op zijn vierde levensjaar niet alleen voetbal, maar deed hij ook aan judo en tennis! Op zijn vijfde vertrok hij naar HVV in Den Haag waar hij in de hoogste jeugdteams heeft gevoetbald. In zijn eerste 2 seizoenen bij de club uit Den Haag wist Joris zoveel doelpunten te maken dat hij na afloop van beide seizoenen werd gekroond tot topscoorder, nice! Met het U9, U11, U13 en U15 team wist hij kampioen te worden. Joris is dus een echte prijzenjager! In al deze kampioenschappen was hij dan ook erg belangrijk met veel goals en assists. Sparta Rotterdam merkte zijn prestaties en toonde interesse in de talentvolle Joris, maar Joris bleef bij zijn vertrouwde club uit Den Haag. Het afgelopen seizoen werd hij wederom (winter)kampioen dit keer met het U19 team van HVV.

Joris is een linksbenige speler die uit de voeten kan als #10, spits en als links- en rechtsbuiten. Maar Joris komt het best tot zijn recht als linksbuiten. Met zijn geweldige schot weet hij het iedere keeper moeilijk te maken! Zijn tactisch inzicht, zijn besluitvaardigheid en zijn goede passtechniek maken hem een echte goaltjesdief van waarde voor Morningside College. We hopen dat Joris zijn hoofd hoog kan houden in Amerika en de Amerikanen voor zich weet te winnen als Mustang.

 

Morningside College
Het nieuwe team van Joris, de Morningside Mustangs, komen uit in de Great Plains Athletic  Conference en wisten afgelopen seizoen eerste te worden! Zo was een van de tegenstanders de University of Jamestown. Deze school ligt op ruim 600 kilometer afstand van Morningside. Dit zijn dus uitwedstrijden met lange busritten, maar daardoor ook erg leuke verhalen en ervaringen!

De campus van Morningside College staat vooral bekend om de grootte, namelijk ruim 27 hectare groot en bevat zelfs 25 gebouwen! Het Morningside college is niet alleen op sportief gebied een erg goede school, ook op academisch niveau scoort de school goed. 99% van de afgestudeerden vond binnen een jaar na slagen een baan. Op de nieuwe school van Joris zitten +- 1300 studenten.

Wij wensen Joris heel veel succes en geluk met zijn avontuur in Sioux City, Iowa en we zullen hem op de voet blijven volgen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.