Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mirthe Bos wordt een Warrior

Mirthe Bos wordt een Warrior

Mirthe Bos gaat dit jaar de overstap maken naar Amerika. Ze gaat vanaf 2021 voetballen en studeren aan East Stroudsburg University.

 

Mirthe begon op haar 5e met voetballen, bij SC Wippolder. Ze speelde in een jongensteam tot de onder-15. Waarvan ze bijna elk jaar aanvoerder was van haar team. Toen ze op 15-jarige leeftijd naar Ter Leede ging, werd ze gescout voor ADO Den Haag, om te gaan spelen in de onder-23, die onder leiding stond van Sarina Wiegman. Wiegman heeft Mirthe persoonlijk overtuigd om zich bij het team aan te sluiten. Hier speelde ze tegen teams als Ajax, FC Twente, Anderlecht, SC Heerenveen en FC Eindhoven. Mirthe heeft ook een verleden in meerdere KNVB talententeams. Vanaf de onder-12 tot en met de onder-17 speelde Mirthe mee, waarvan 3 seizoenen als aanvoerder. Wat haar leiderschapskwaliteiten goed aantoont.

Nu maakt Mirthe de overstap naar East Stroudsburg University. Hier gaat ze voetballen voor de Warriors. ESU komt uit in de PSAC Conference. Hier draaien ze vrijwel altijd bovenin mee. Met Mirthe als versterking achterin willen ze wederom mikken op deelname aan het Conference Championship.

De school telt zo’n 7.000 studenten, waar toch alweer een aantal bekende van ons tussen zitten. De campus van ESU ligt in de buurt van New York, genoeg om te ontdekken voor Mirthe dus.

 

We wensen haar veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.