Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Michigan State Spartans versterken zich met Kim Smit!

Michigan State Spartans versterken zich met Kim Smit!

Michigan State heeft een geweldige vleugelaanvaller in huis gehaald waar ze de komende jaren veel plezier aan gaan beleven. Kim Smit verruilt Groningen uit de landelijke competitie voor Michigan State, powerhouse op het aller hoogste niveau in Amerika! Wat gaaf! De sterke voorhoede speelster speelde zich in de kijker op onze showcase afgelopen december. 

 

Kim begon op haar zesde met hockeyen. Ze begon bij de club HVA in Assen en speelde hier vijf seizoenen. In de jaren 2014 en 2015 werd ze geselecteerd voor het district team Noord-Nederland, waarna ze besloot dat het tijd was voor een stapje hogerop. Ze verruilde HVA Assen voor GHHC Groningen, een van de grootste en beste hockeyclubs in Noord-Nederland.

In het eerste seizoen met haar nieuwe team wist ze meteen een geweldige prestatie te leveren: Kim werd samen met haar team in de C’s vierde op het NK. In de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 speelde Kim 40 wedstrijden. In deze 40 wedstrijden wist de snelle rechtervleugel aanvalster 9 goals te maken en maar liefst 25 assists te leveren! Dat zijn 34 doelpuntbetrekkingen in 40 wedstrijden! Het seizoen 2018/2019 was al weer haar vijfde seizoen voor GHHC Groningen en ze speelt inmiddels in de MA1 op landelijk niveau.

Kim kan op zowel het middenveld als in de aanval uit de voeten, maar haar favoriete positie is rechtervleugel aanvalster. Haar sterkste punten zijn voornamelijk haar snelheid, goede slag, ruimtes creëren en haar doorzettingsvermogen. Verder heeft ze een goede techniek aan de bal, weet ze makkelijk tegenstanders te passeren in een 1-op-1 situatie en beschikt ze over een fantastische pass.

 

De Michigan State Spartans zijn een powerhouse in de Amerikaanse college divisies. Vorig seizoen wisten ze 7 keer te winnen en 11 te verliezen. De Spartans wisten 28 goals te maken uit 199 doelpogingen en met een gemiddelde van 1.56 goal per wedstrijd, zullen zij Kim in huis hebben gehaald om deze statistieken te verbeteren! Met een gemiddelde van ruim 200 kijkers per wedstrijd zal Kim in ieder geval genoeg support kunnen verwachten tijdens haar wedstrijden met haar nieuwe team.

Michigan State University is opgericht in 1855 en is daarmee een van de oudere universiteiten uit Michigan. De school is inmiddels al zes keer van naam veranderd, maar de laatste naamverandering vond plaats in 1964 en het ziet er naar uit dat deze blijft hangen. Met 563 gebouwen, ruim 2200 hectare aan campus en bijna 50,000 studenten is Michigan State University de grootste universiteit in Michigan. Neem hier een kijkje in Kim’s nieuwe habitat.

 

Kortom: een geweldige universiteit en leuk hockeyteam! Wij kunnen niet wachten om te zien wat Kim gaat bereiken met de Spartans en blijven haar dan ook op de voet volgen. Wil jij meer van dit soort artikelen lezen? Volg onze instagrampagina: @kingstalentnl

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.