Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Merle Kal vertrekt naar de Verenigde Staten!

Merle Kal vertrekt naar de Verenigde Staten!

Met een diploma op zak is Merle Kal deze zomer klaar voor vertrek naar het grote Amerika. Ze zal hier hockey gaan combineren met het volgen van een studie aan de Ohio University. Merle mag haar school gaan vertegenwoordigen door te spelen in het hockeyteam van de Bobcats.

Merle is een speelster die op meerdere plekken inzetbaar is, maar speelt het best wanneer ze centraal op het middenveld wordt gepositioneerd. Het 18-jarige talent meldde zich 13 jaar geleden aan bij de Haagsche hockeyvereniging HDM. Hier doorliep ze de jeugdopleiding en speelde daarbij in de beste teams van haar leeftijdscategorie. Met haar team was ze erg succesvol op meerdere nationale toernooien. Zo wist ze in 2015 de 3e plek te veroveren op het nationale kampioenschap zaalhockey. In 2017 werden ze 2e in de zaal en werden ze zelfs nationaal kampioen op het veld met het O14 team! In 2017 verkaste ze naar HC Klein Zwitserland om te spelen in de Super B-competitie. Een jaar later vertrok ze naar Rood-Wit waar ze in de landelijke subtop speelde. Hier hockeyt Merle op dit moment nog steeds in het O18 team en ze traint af en toe met het eerste seniorenteam mee. Volgend jaar zal ze de club uit Aerdenhout verlaten om te gaan spelen voor de Ohio University.

Haar toekomstige school is gelegen in Athens, Ohio. Het is een van de oudste universiteiten van de VS. De school werd in 1804 al opgericht en opende haar deuren in 1808 voor studenten. Het hockeyteam van Ohio University heeft als bijnaam de Bobcats en ze spelen in de Mid-American Conference. De universiteit heeft hele goede faciliteiten, zowel academisch als sportief! Zo kunnen alle studenten zich uitstekend ontwikkelen op school- en sportvlak.
Naast Amerikaanse teamgenoten zal Merle gaan spelen met 3 Nieuw Zeelandse, 3 Engelse, 1 Duitse en 1 Nederlandse speelster.

 

Wij wensen Merle heel veel plezier en succes tijdens haar Amerikaanse avontuur!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.