Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Maud Asbroek verruilt PEC Zwolle voor Penn State University!

Maud Asbroek verruilt PEC Zwolle voor Penn State University!

Aankomend seizoen gaat Maud Asbroek de kleuren verdedigen van de Penn State University. Maud laat PEC Zwolle dus achter in Nederland om een nieuw avontuur aan te gaan in Pennsylvania, Verenigde Staten!

Maud is al van kleins af aan bezig met voetballen. Toen ze pas vijf jaar oud was, begon ze met voetballen bij SV Enter. Een aantal jaar later werd ze op elf-jarige leeftijd gescout door FC Twente en begon direct in het onder 14 team!
Kort nadat ze werd gescout, maakte ze snel de overstap om bij de jongens van FC Twente onder 16 te gaan voetballen, en met succes! Dat jaar werden zij ongeslagen kampioen!

Haar prestaties bleven niet onopgemerkt en al snel speelde Maud voor het Nederlands elftal onder 17. In dat zelfde jaar werd ze tot basisspeelster gepromoveerd bij het onder 23 team van FC Twente. Ook in de onder 23 werd Maud met haar team kampioen en promoveerde naar de Topklasse.
Na dat zeer succesvol jaar ging Maud van FC Twente naar PEC Zwolle. In eerste instantie speelde Maud in het onder 23 team, maar al snel mocht ze aansluiten bij het eerste team van de vrouwen van PEC Zwolle. Dit was haar debuut in de Eredivisie voor vrouwen!

Maud kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten, maar staat het liefst vlak voor de verdediging als verdedigende middenvelder. Maud heeft een zeer compleet pakket dat je als middenvelder nodig moet hebben om een vaste waarde te zijn voor je team. Ze is tactisch en fysiek zeer sterk en daarnaast is ze een echte leider op het veld. Maud kan de bal overal neer leggen waar ze wil, omdat ze een zeer goede pass in de benen heeft. Daar komt bij dat Maud technisch begaafd is én ook nog scorend vermogen heeft! Al deze kenmerken heeft de coach van Penn State de beslissing doen maken om Maud te contracteren om voor de Nittany Lions te gaan spelen komend seizoen!

De coach van Penn State women soccer, Erica Dambach, is een grote naam in het vrouwenvoetbal in de Verenigde Staten. Dambach heeft een aantal jaar als assistent coach gewerkt voor het Amerikaans nationaal elftal, met als meest recente werk de Olympische Spelen in Japan! Daarvoor is ze ook al een aantal jaar werkzaam geweest als assistent coach bij het nationaal team.
Naast haar internationale ervaring, is Erica zeer succesvol in College Sports. Ze heeft een enorme waslijst aan persoonlijke awards als coach. Zo heeft ze al meer dan 10 regular season titles achter haar naam staan en heeft ze 15 Big Ten Players of the Year gecoacht.

Penn State University komt uit in de Big Ten Conference en speelt tegen andere grootmachten als Rutgers, Ohio State en Purdue! Vorig seizoen hebben de Nittany Lions slechts één keer verloren, tegen Rutgers. Na de verliespartij wonnen ze 12 keer en speelden 3 keer gelijk. Ze stroomden door naar het Big Ten Tournament, maar verloren verrassend van IOWA.
Toch mochten de Penn State Nittany Lions spelen in het NCAA Tournament, waar de ploeg uit Pennsylvania steevast in uitkomt. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, waarna de wedstrijd in de derde ronde werd verloren van Florida State University. Aankomend seizoen wil Penn State met Maud een gooi doen naar de nationale titel, de hoogste onderscheiding binnen het college voetbal.

 

Maud, heel veel succes in Pennsylvania! We blijven je op de voet volgen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.