Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Matthijs Bezem becomes a Warrior

Matthijs Bezem becomes a Warrior

De centrale verdediger uit Vught gaat dit jaar de overstap maken naar de Midland Warriors. Hij gaat in Amerika studeren aan Midland University in Nebraska.

 

Matthijs is op dit moment bezig om zijn VWO af te ronden. Zodra dit gelukt is vertrekt hij naar Amerika om zijn studie te gaan combineren met voetbal. Hij verruilt zijn club, Zwaluw VFC uit Vught, voor de Midland Warriors.

Matthijs is een centrale verdediger die ook uit de voeten kan als verdedigende middenvelder of als rechtsback. Dit talent bleef niet onopgemerkt. Matthijs is namelijk op zijn 11e gescout voor FC Den Bosch, waar hij 4 seizoenen op rij voor uitkwam. Met FC Den Bosch heeft Matthijs in 2018 de Eredivisie onder-14 gewonnen.

Na 4 seizoenen in Den Bosch gespeeld te hebben, keerde Matthijs terug bij zijn oude club, Zwaluw. Nu gaat hij een Amerikaans avontuur aan. Dit is natuurlijk een grote stap, maar Matthijs houdt van risico’s nemen. Dat is terug te zien in zijn spel. Dat Matthijs vooral als centrale verdediger speelt, wil niet zeggen dat hij niet gevaarlijk is voorin. In het seizoen 2019-2020 scoorde Matthijs 8 keer en gaf hij 12 assists in 25 wedstrijden, en dit in de Hoofdklasse.

 

De Brabander gaat spelen in Nebraska. Hier gaat hij de defensie van de Midland Warriors versterken, die uitkomen in de Great Plains Athletic Conference. Hij komt in een team vol kwaliteit terecht. Dit jaar zijn er maar liefst 3 spelers van de Warriors geselecteerd voor het All-GPAC Conference team. Het team van de Warriors bestaat momenteel uit maar liefst 13 verschillende nationaliteiten. Met Matthijs erbij komt dit aantal op 14 nationaliteiten. Wat overigens ook opvalt, Matthijs is straks met zijn 6’ 4” (1.93 meter), de langste van zijn team. In combinatie met zijn kopkwaliteit moet dat zeker goed komen.

Wij wensen Matthijs veel succes met het behalen van zijn VWO diploma en wensen hem alvast veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.