Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mart Gerritse gaat rugbyen bij Life University

Bron: Anita Amelink

Mart begon al met rugby spelen toen hij vijf jaar oud was bij zijn lokale club in Tilburg. In 2017 werd hij geaccepteerd bij het RAZ (Rugby Academie Zuid) en kreeg hij een topsport status van het NOC*NSF.

In 2018 verliet Mart zijn club in Tilburg om voor The Dukes te gaan spelen. Dit was meteen een groot succes. Zo werd Mart benaderd om in het Nationale team te gaan spelen. Mart vertegenwoordigde het oranje shirt in de onder 16, 17 en 18. In de onder 18 was hij een vaste waarde in het nationale team. Zo deed hij mee aan Europese kampioenschappen en mocht hij mee op trainingskamp.

Vrienden en familie zouden Mart omschrijven als een ambitieus en doelgericht persoon. Daarnaast is hij een zorgzaam persoon die altijd klaar staat voor zijn vrienden. Teamgenoten zouden zeggen dat Mart een harde werker is die veel kennis heeft over de sport en een dominante speler is in het veld.

Het wordt voor Mart ook zeker niet de eerste keer dat hij in een ander land gaat rugbyen. In het seizoen 2022-2023 kwam hij namelijk uit voor Carcassonne een Franse club. Aankomende zomer staat de overstap naar Amerika op hem te wachten. Hier zal hij Life University gaan versterken. Het rugbyteam presteert erg goed en wint veel wedstrijden. Helaas zijn ze afgelopen seizoen net geen kampioen geworden. Hopelijk kan Mart met al zijn ervaring vanuit Nederland helpen om dit doel te bereiken.

Wij wensen Mart veel succes met zijn rugby avontuur bij Life University

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.