Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mabel Cremers kiest voor de Oklahoma Drovers

Mabel Cremers kiest voor de Oklahoma Drovers

Momenteel is ze nog druk bezig met het behalen van haar HAVO-diploma maar zodra ze deze op zak heeft is ze klaar voor de VS. Het talent uit Veghel gaat voor een nieuwe stap in haar carrière en zal het mooie Brabant dit najaar gaan verlaten om te gaan voetballen en studeren aan de University of Science and Arts of Oklahoma.

 

Mabel begon ongeveer tien jaar geleden, als 7-jarig meisje, met voetballen bij Blauw-Geel ‘38 in Veghel. Mabel had talent en werd vroegtijdig overgeplaatst naar het O15 team waar ze zelfs topscorer werd met 47 doelpunten. In het seizoen 2016-2017 speelde ze in het eerste elftal van de jongens O13, wat op nationaal niveau speelde. Hierna vertrok ze naar OJC Rosmalen waar ze uitkwam voor het dameselftal O17. Ze scoorde dat seizoen maar liefst 34 keer in de hoofklasse. Toen FC Eindhoven erachter kwam wat voor kwaliteiten Cremers in huis had wilden ze haar graag toevoegen aan hun O17 team, met succes. Na de komst van Mabel werden ze direct kampioen van de eerste seizoenshelft en zelfs hier, op het hoogste niveau, wist ze 15 keer te scoren (2018-2019). In 2019 sloot ze aan bij het eerste dameselftal van UDI ’19 wat in de eerste klasse uitkomt. Helaas is dit seizoen niet afgemaakt vanwege COVID-19. Volgend jaar zal ze uitkomen voor de U.S.A.O. Drovers in Oklahoma.

 

University of Science and Arts is een openbare school gelegen in Chickasha, Oklahoma. De school heeft verschillende sportteams waaronder een damesvoetbalelftal waar Mabel dit najaar zal aansluiten. De school komt uit in de Sooner Athletic Conference, een competitie met 10 teams uit Texas, Oklahoma, Kansas en Arkansas. Het team is van vaste waarde binnen de nationale top 25 vrouwenvoetbalteams van de NAIA. Mede doordat er dit jaar een aantal seniors blijven zullen ze dit jaar een serieuze gooi doen naar de landstitel. Met een neusje voor de goal, een goede techniek en balcontrole zal Mabel zeker indruk maken en van vaste waarde zijn voor het voetbalteam van de Drovers.

 

Het is niet het eerste talent wat naar deze school zal vertrekken. Op dit moment studeren en sporten onder andere Angelo Leendertse, Bram Dekker, Sean Mook, Nynke Lanting en Nathalie Merts aan de USAO.

 

Wij wensen Mabel heel veel succes en plezier in Amerika.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.