Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lynley Vrolijk vertrekt naar Franklin Pierce

Lynley Vrolijk vertrekt naar Franklin Pierce

Deze zomer zal Lynley Vrolijk Nederland gaan verlaten voor een Amerikaans avontuur. Ze gaat voetballen en studeren bij Franklin Pierce University.

Lynley begon op haar zesde met voetballen. Dit deed ze bij haar lokale club SV Overbos. In de jeugdteams speelde Lynley meestal in de jongenselftallen. Vanaf 2011 trainde Lynley één keer per week mee met DAMSKO Football Academy. Hierdoor heeft ze zich verder weten te ontwikkelen. De volgende stap voor Lynley was Jonger Oranje. In 2014 en 2015 is ze geselecteerd voor het team.

 

Toen Lynley in de o-17 terecht kwam speelde ze al verschillende wedstrijden mee met o-19. Na één jaar in de onder-17 gevoetbald te hebben, kwam Lynley in Dames 1 terecht. De technische linksbuiten scoorde voor Dames 1 maarliefst 6 keer en gaf 4 assists in maar 10 wedstrijden. Dit was in de 2e klasse. Het seizoen daarvoor bewees ze ook al dat ze super productief was voor haar team. In 19 wedstrijden scoorde Lynley 21 keer en gaf ook nog eens 15 assists. En dit deed ze in de Hoofdklasse.

Aankomende zomer stapt Lynley dus op het vliegtuig om deel uit te gaan maken de Frankin Pierce Ravens, die aankomend seizoen met de onlangs aangestelde head coach Matt Johson mikken op winst van de nationale titel. Johson, die een karrevracht aan ervaring meebrengt naar de universiteit in New Hampshire, heeft een gigantische reputatie opgebouwd in de Northeast-10 Conference, waarin hij ruim 9 seizoenen eindverantwoordelijk was bij American International College. In no-time veranderde hij de Yellow Jackets in een resultaatmachine, die jaar in jaar uit doorstootte tot de Nationals, met als hoogtepunt de halve finale in 2013.

 

De kersverse trainer van de Ravens laat er bij zijn aanstelling dan ook geen gras over groeien, waarin hij nogmaals benadrukte met Franklin Pierce zich te willen mengen in de strijd om het nationale kampioenschap. Onder leiding van Johnson bestaat er geen twijfel dat Lynley het komende seizoen grote stappen zal maken in haar ontwikkeling en samen met de Ravens hoge ogen zal gooien!

Wij wensen Lynley alvast heel veel succes en plezier in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.