Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Luuk Teurlinx signs at Florida Institute of Tech, Melbourne, Florida

Luuk Teurlinx signs at Florida Institute of Tech, Melbourne, Florida

 

 

Luuk Teurlinx verruilt TEC uit de tweede divisie voor een avontuur in Amerika. Na de zomer speelt de doelman voor het men’s soccer team van Florida Institute of Technology. Over 6 weken wordt de TU/e student verwacht op zijn nieuwe school in Melbourne, Florida.

 

 

 

De 20-jarige Teurlinx staat voor de transfer van zijn leven. Voetballen en studeren voor een Amerikaanse universiteit in Florida. Op steenworp afstand van Orlando zal hij wedstrijden spelen tegen oa Tampa, Palm Beach en Southern Florida in de Sunshine State Conference NCAA Division II. Niet mis dus. De Florida Tech Panthers is een top-team uit het zuiden van Amerika. Vorig jaar stroomde het team van head coach Robin Chan door naar de nationals en mocht zich hier meten met de besten van het land. In de tweede ronde verloor het onverdiend van Palm Beach Florida. Dit jaar richten de Panthers zich in eerste instantie op het winnen van de Sunshine State Conference. Daarna wordt uiteraard gekeken om zover mogelijk door te dringen in de nationals.

 

 

Teurlinx, afkomstig uit Helvoirt, kwam afgelopen jaar uit voor tweede divisionist TEC uit Tiel. Doorvoor doorliep hij de jeugdopleiding van Brabant United (een samenwerking tussen FC Den Bosch en RKC Waalwijk). Uiteindelijk bereikte hij, onder de vleugels van good old Arnold Scholten, het belofteteam van Brabant United. De jonge en fysiek sterke doelverdediger staat bekend om zijn katachtige reflexen en zijn aanwezigheid in het gehele 16-meter gebied.

 

 

Dit is ook de coaching staff van Florida Tech opgevallen. “Luuk is een getalenteerde keeper met een gigantische “reach”. Hij is een persoonlijkheid die in staat is onze organisatie goed neer te zetten. We verwachten met hem een direct impact player te hebben binnengehaald,” aldus headcoach Chan. Een duidelijke analyse. Teurlinx kan, niet onbelangrijk, zijn huidige opleiding Mechanical Engineering (werktuigbouwkunde) in Florida voortzetten en zal instromen in het 3e studiejaar (junior year) op FIT.

 

 

KingsTalent wenst Luuk enorm veel plezier en succes in Florida. Natuurlijk zullen we hem blijven volgen in zijn avonturen. Volg daarvoor onze social media kanalen Facebook, Instagram en/of Twitter.

 

 

Lijkt het jou ook een avontuur om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij binnen drie dagen contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.