Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Highlights Updates

Roeister Luna op weg naar Amerika!

Op slechts elfjarige leeftijd zette Luna haar eerste roeispanen in het water bij een lokale roeivereniging in Haarlem. Wat volgde was een opmerkelijke reis vol toewijding en succes in de roeisport op naar Amerika.

Na een jaar instructie stapte Luna over naar een pre-competitiegroep, waar ze twee jaar lang haar vaardigheden verder ontwikkelde. In 2019 maakte ze de overstap naar het wedstrijdroeien, en in 2021 was ze oud genoeg om deel te nemen aan officiële wedstrijden.

In 2021 werd ze Nederlands Kampioen in de dubbeltwee en de dubbelvier voor meisjes onder de 16. Haar indrukwekkende prestaties werden bekroond met een 3e plaats bij de Coupe de la Jeunesse.

Luna maakte haar internationale debuut bij de Europese Junioren kampioenschappen in München, Duitsland, in 2021. Daarnaast nam ze deel aan officiële selectiewedstrijden in 2022 en won zilver bij de regatta in München. Haar hoogtepunt was het WK junioren in Varese, Italië, waar ze deel uitmaakte van de Nederlandse ploeg die zilver veroverde in de vier zonder-stuurvrouw.

Na het behalen van wereldkampioenschappen bleef Luna vastberaden trainen. In april 2023 veroverde ze de Nederlandse kampioenschappen U19 in de skiff. Ze vertegenwoordigde opnieuw Nederland bij de Junior Regatta in München (2023), dit keer in de dubbeltwee. Haar indrukwekkende reis leidde haar uiteindelijk naar de wereldkampioenschappen junioren in Parijs, waar ze deel uitmaakte van de viervoudige scullsploeg.

Nu gaat haar avontuur in Amerika beginnen. Ze is al afgereisd om verschillende universiteiten te bekijken in Central Florida, Jacksonville en Dallas. Na haar bezoek aan de verschillende universiteiten wist ze het zeker. Ze had een goed gevoel bij de omgeving, teamgenoten en coaches van de University of Central Florida, en zo was bij thuiskomst de keuze snel gemaakt. De foto’s van de fotoshoot bij UCF spreken boekdelen! Trots op je Luna!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.