Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lucien Wa Bwanda gaat de defensie van Indiana Wesleyan University versterken

Lucien Wa Bwanda gaat de defensie van Indiana Wesleyan University versterken

Lucien begon op zijn vierde al met spelen voor zijn lokale club OFC Oostzaan. Hier speelde hij altijd in de hoogste elftallen. Voordat Lucien bij zijn nu nog huidige club Koninklijke HFC kwam te spelen heeft hij tussentijds ook nog een seizoen voor KFC en ASV de Dijk gespeeld.

Toen Lucien zestienjaaroud was maakte hij al zijn debuut in de onder 23 van ASV de Dijk. Dit deed hij erg verdienstelijk. Hierdoor maakte hij in het seizoen ‘20/’21 zijn debuut in het eerste elftal en mocht hij het seizoen erop regelmatig in de basis starten. In het jaar 2022 werd hij zelfs verkozen tot ‘talent van het jaar’. In het seizoen ‘22/’23 werd Lucien gescout door de Koninklijke HFC, een van de grootste semiprofessionele elftallen in Nederland. Deze kans kon Lucien niet laten liggen en besloot dus een transfer te maken naar deze club. Hier speelde hij basis in de onder 21 en mocht het opnemen tegen de jeugd van clubs als Willem II, Den Bosch en Fortuna Sittard. Ook maakte hij zijn officieuze debuut in het eerste elftal van HFC.

Vrienden en teamgenoten beschrijven Lucien als een ware leider die zeer vriendelijk, behulpzaam, ambitieus en sociaal is, zowel op als buiten het veld. Op het veld, evenals in de klas, is hij doelgericht en geeft hij 100% om zijn doelen te bereiken. Lucien is extreem competitief, wat blijkt uit zijn spel- en trainingsmentaliteit. Dit kunnen ze goed gebruiken bij Indiana Wesleyan University. De ploeg houdt namelijk niet vaak de 0 waardoor het een wisselvallig afgelopen seizoen was. Hopelijk kan Lucien met zijn ervaring de achterhoede op scherp zetten en kunnen ze samen mooie jaren tegemoet gaan.

Wij wensen Lucien veel succes met zijn studie en voetbal avontuur bij Indiana Wesleyan University!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.