Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lucas van Pelt gaat naar hartje New York

Lucas van Pelt gaat naar hartje New York

Net als twee andere KingsTalent student-athletes tekent Lucas van Pelt bij Monroe College.

De technisch bekwaamde verdediger begint zijn passie bij zijn lokale voetbalvereniging Were Di. Hier speelt Lucas ieder jaar weer in de hoogste jeugdteams en is zelfs benoemd tot player of the season. Op zijn 17e wordt hij gecontacteerd door amateurvereniging Jong Brabant. Hier wordt hij uitgenodigd om de jeugdacademie te doorlopen. In het seizoen van 2020-2021 speelt hij in de U17 in de hoogst mogelijke competitie die er is voor zijn leeftijdscategorie. Een jaar later, wanneer hij in de de U19 zit, speelt hij wederom in de hoogste U19 competitie. Daarnaast wordt Lucas ook geselecteerd voor het tweede elftal van Jong Brabant.

Carlos Ortega, de headcoach van de Mustangs, heeft een oog voor talent, want naast KingsTalent student-athletes Bram Mutsaers en Tom Hendrikson, heeft hij ook Lucas binnengehaald voor het men’s soccer team van Monroe College. De drie Nederlanders kunnen hun Amerikaanse avontuur uitzitten in het hartje van New York, wat zeker geen straf zal zijn! Het men’s soccer team heeft in het herfstseizoen een overall van 9-3 behaald. In het reguliere seizoen hebben ze tegen ‘Regio 15’ gespeeld en hebben de Mustangs een overall van 8-1 behaald. In de Regio 15 zijn ze tot de halve finale gekomen waar ze met een nipte 2-1 verloren van Suffolk County Community College.

Wij wensen Lucas enorm veel plezier met deze stap in zijn carrière!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.