Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lucas van Batenburg gaat naar Point University!

Lucas van Batenburg gaat naar Point University!

Het jonge talent Lucas van Batenburg vertrekt naar Point University om voetbal en studeren te gaan combineren. Vanaf de zomer van 2022 voegt hij zich bij het men’s soccer team van de Point Skyhawks.

Lucas begint op zijn vierde met voetballen bij AVV Swift. Vervroegd wordt hij overgezet naar hogere leeftijdscategorieën. Dit zorgt ervoor dat hij op zijn zevende en negende wordt gescout door verschillende professionele voetbalclubs zoals AFC Ajax, Feyenoord, Volendam en De Graafschap. Ook de KNVB houdt hem in de gaten en selecteert Lucas voor het onder negen en onder dertien team. Op tien jarige leeftijd maakt Lucas de overstap naar AFC Amsterdam, dat een van de grootste en beste semi-professionele clubs in Nederland is. Met AFC Amsterdam onder veertien behaald hij de halve finale van het landelijke bekertoernooi. In dit seizoen wordt Lucas bekroont met de titel als topscorer en geeft hij de meeste assists van het team. In het seizoen 2021-2022 speelt hij met AFC onder 17 in de Eredivisie.

Volgens zijn vrienden en ploeggenoten is Lucas een zeer atletisch, ondernemend en onafhankelijk persoon, die de dingen graag op zijn eigen manier doet. Hij leert erg snel en heeft binnen de kortste tijd iets onder de knie. Hij geeft zelf aan dat het studeren en sporten in Amerika een enorme kans is om zichzelf te ontwikkelen. Op het veld is Lucas zeker niet egoïstisch ingesteld en wil juist belangrijk zijn voor het team door doelpunten te scoren en assists te geven. Hij is erg gedisciplineerd en plant alles goed vooruit. Hierdoor weet hij het mogelijk te maken om op het hoogste niveau te studeren en op top level te sporten.

Point University is een top school, gelegen in Georgia. De school werd opgericht in 1937 met de Christian College en was toen nog gevestigd in East Point. In 2011 kondigde de school een naamswijziging aan in Point University en verhuisde de hoofdcampus naar West Point. Point University heeft zo’n 1100 studenten en de toelatingspercentage is 29%. Het is dus niet gemakkelijk om op de school aangenomen te worden. De Skyhawks van Point University komen uit in de  NCAA divisie 1 spelen in de Appalachian Athletic Conference. Afgelopen seizoen hebben ze een record van 8-5 behaald wat zorgde voor een zesde plaats in de AAC. Over het gehele seizoen hebben ze een 11-6-2 record weten te halen.

We wensen Lucas veel succes in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.