Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lotte Teunissen is een Saint Louis Billiken!

Lotte Teunissen is een Saint Louis Billiken!

Saint Louis heeft een nieuwe primeur: Lotte Teunissen zal dit jaar nog de school komen versterken. De talentvolle aanvaller heeft gekozen voor Saint Louis, een D1-school waar ze zowel in de schoolbanken als op het hockeyveld hard aan de bak moet. Met de hersens en skills die Lotte in huis heeft zal dit geen enkel probleem gaan vormen.

 

Lotte speelt sinds de jonge leeftijd van 5 jaar oud in de jeugd van HTC Son. Gedurende de hele jeugd heeft ze in de selectieteams gespeeld, en iedereen weet dat selectieteams en kampioenschappen hand in hand gaan, zo ook bij Lotte.
Teunissen speelde in seizoen 2017-2018 met haar team in de Super Cup B op nationaal niveau. Ze wist hier als vijfde te eindigen. In 2018 won ze het AB-toernooi in Eindhoven.
In seizoenen 2016 tot en met 2019 was ze vaste tweede captain van haar teams, dus het was voor iedereen duidelijk dat ze een enorm talentvolle speler was.

Op 14-jarige leeftijd wist Lotte een knappe prestatie neer te zetten: ze mocht debuteren in het 1e teams van de senioren. Met slechts 14! Jaar debuteerde ze, en vanaf het daaropvolgende seizoen was ze vast aanwezig bij de wedstrijden van het eerste team. Ze speelde destijds dus twee wedstrijden per weekend, twee jaar lang. Eentje bij haar eigen team en een bij de senioren.
In seizoen 2020, toen Lotte officieel een O18 speler was, is ze naar de selectie gehaald en sindsdien speelt ze haar wedstrijden in HTC dames 1.

 

Saint Louis University is een D1 school. Dat betekent dat het academische niveau hoog ligt, en er ook op de sportvelden wat groots wordt verwacht. De Saint Louis Billikens zitten de laatste jaren met tegenvallende resultaten op het gebied van hockey en hopen met Lotte een aanvallende versterking te hebben die ze meer gewonnen wedstrijden op gaat leveren.
De Saint Louis Billikens hockeydames hebben hun eigen hockeyveld. Dit veld ligt er altijd fantastisch bij en er is aan één kant van het veld ook een ruime tribune aanwezig voor grote groepen publiek.

Saint Louis University heeft een prachtige school met een schitterende campus, voor de meeste mensen een school om alleen maar van te kunnen dromen. Voor Lotte wordt deze droom werkelijkheid. Teunissen woont momenteel nabij Eindhoven, wat betekent dat ze wel wat drukte in de stad gewend is. Dat is iets goeds, want in de stad Saint Louis wonen namelijk ruim 300.000 mensen. De stad kan in alles voorzien wat een mens zich kan wensen, en Lotte zal zich er ongetwijfeld op haar plek gaan voelen

 

Wij wensen Lotte heel veel succes met haar sport en studie in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.