Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lotte Algra tekent bij Ohio State

Lotte Algra tekent bij Ohio State

Lotte Algra maakt volgende zomer de overstap van GHBS in Zwolle naar de Amerikaanse stad Columbus wat ligt in de staat Ohio. Ohio ligt in het Midden-Westen van Amerika en grenst aan staten als Virginia, Michigan en Indiana. Lotte gaat hockeyen en studeren aan de Ohio State University. 

 

Lotte is op dit moment bezig aan haar derde seizoen bij GHBS in het eerste elftal, maar als klein meisje van 5 jaar begon Lotte bij HC Meppel. Hier speelde ze tot haar 11e totdat ze de overstap naar HC Zwolle MC1, een stap hogerop. Lotte had talent, want ze werd ook al een jaar doorgeschoven bij HC Zwolle en bereikte uiteindelijk op haar 16e al het eerste elftal van HC Zwolle. In haar jeugdjaren is Lotte ook nog gescout voor het Oost-Nederland districtsteam. In haar jeugdjaren heeft Lotte daarnaast ook een aantal prijzen gewonnen! Zo werd ze met de MA1 van HC Zwolle kampioen van de Super A en ook in de MB1 won Lotte het kampioenschap (Super B).

Doordat Lotte ging studeren in Groningen moest ze een keuze maken om in de MA1 van HC Groningen te gaan spelen of bij GHBS in het eerste. Lotte koos voor het tweede en is inmiddels bezig aan haar derde seizoen. Lotte is een aanvallende midden-midden en ook een leiderstype, want ondanks haar jonge leeftijd (20) is ze toch reserve-aanvoerder van GHBS. Lotte speelt bij haar team dus als aanvallende midden-midden, maar is eigenlijk op alle posities op het middenveld in te zetten, veelzijdig dus. Daarnaast kan je Lotte ook herkennen aan haar technische skills, backhand slag en haar fanatisme en doorzettingsvermogen.

 

Ohio State

In de zomer van 2020 zal Lotte vertrekken naar Amerika waar het dus voor Ohio State gaat spelen. Ohio State neemt deel aan de Big Ten Conference, waar teams als Maryland, Iowa, Northwestern en Michigan ook aan deelnemen. Het afgelopen seizoen is Ohio State op een 7e plek in de conference geëindigd. In het Big Ten Tournament eindigde het avontuur na één ronde tegen Iowa. Met Lotte erbij en nog zes andere nieuwe speelsters gaan de Ohio State Buckeyes op zoek naar een hogere klassering.

 

Lotte gaat overigens niet naar een kleine school in Amerika, want op Ohio State University zitten maar liefst 61.000 studenten! Volgens U.S. News & World Report behoort Ohio State zelfs tot de zestig beste universiteiten van het land en is het zelfs de beste universiteit van Ohio. Een heel mooi vooruitzicht voor Lotte! De sportfaciliteiten zijn daarnaast ook van heel erg niveau, het bovenstaande plaatje is het Football Stadium van Ohio State. Heel indrukwekkend.

Wij wensen Lotte alvast heel veel succes bij Ohio State University met haar sport en studie, wij hopen nog veel van Lotte te horen. Uiteraard zullen wij jullie op de hoogte houden van alle nieuwtjes rondom Lotte.

Op onze Instagram: @kingstalentnl kun je dagelijkse updates terugvinden omtrent alle talenten in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.