Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Loek Vergouwe vertrekt naar Life University

Loek Vergouwe vertrekt naar Life University

Aankomende zomer vertrekt de 17-jarige voetballer Loek Vergouwe naar het sportgekke Amerika. Hierbij laat hij Nederland en Alphense Boys achter zich en gaat het voetbal en studie combineren aan Life University.

Loek begon op vijfjarige leeftijd met voetbal bij zijn lokale voetbalclub. Zeven jaar later, op twaalfjarige leeftijd, werd Loek toegelaten tot de jeugdacademy van JVOZ om daar op een hoger niveau te gaan spelen. Hier speelde hij tegen jeugdteams van profclubs. Met het U14 team van JVOZ werd hij kampioen als tweede aanvoerder. Ook bij de U15 en U17 was Loek de tweede aanvoerder van zijn team. In seizoen 2021 – 2022 kwam hij uit voor JVOZ U17 en speelde hij zijn wedstrijden in de Tweede Divisie. Bij dit team werd hij ook geselecteerd voor het Regio West team van de KNVB U17. Hierna ging het snel. Hij werd door voetbalclub Alphense Boys uitgenodigd voor een trainingsperiode, waarna hij werd toegelaten om bij de club te gaan spelen. Op dit moment maakt hij zijn minuten bij het U18 team van Alphense Boys waar uitkomt in de Derde divisie. Hier speelt hij tegen jeugdteams van AZ Alkmaar, Ajax en FC Volendam.

Loek is een echte aanvaller, die het best tot zijn recht komt als rechtsbuiten. Zijn kwaliteiten liggen vooral op het gebied van het opzoeken van de 1 tegen 1 situaties en individuele acties. Daarnaast is hij snel en weet hij deze snelheid vaak te gebruiken in aanvallende sprints naar voren. Ook met zijn scorend vermogen zit het wel goed. Het afgelopen seizoen scoorde hij 18 goals in 22 wedstrijden en was hij ook nog eens goed voor 11 assists. Daarnaast beschikt Loek over de nodige leiderschapskwaliteiten, wat blijkt uit het feit dat hij in de jeugd meermaals de tweede aanvoerder was van zijn team.

Na de zomer zal Loek het men’s soccer team van Life University gaan versterken. Met Loek heeft de school zijn dertiende KingsTalent student-athlete spelen bij de school. Zo spelen er op dit momenteel al 10 jongens bij Life en 1 dame, waar na de zomer Sijmen van der Zee en Loek Vergouwe aan worden toegevoegd. Zo komt de teller dus op 13 talenten van KingsTalent. Zijn nieuwe team verloor afgelopen seizoen slechts drie wedstrijden in alle competities. Loek zal dus samen met mede-aanvaller Sijmen in een goed draaiend team komen waar hij zich mag gaan bewijzen met doelpunten en assists.

Wij wensen Loek heel veel plezier & succes in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.