Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lizzy Jonker joins the Dust Devils in Texas

Lizzy Jonker joins the Dust Devils in Texas

De talentvolle Excelsior keepster Lizzy Jonker heeft een overeenkomst bereikt met de Texas A&M International University. Lizzy gaat voetballen en studeren aan de universiteit. Ze moet ervoor gaan zorgen dat de “Dust Devils” zo weinig mogelijk goals tegen gaan krijgen volgend seizoen.

 

Lizzy begon op haar elfde met voetballen bij haar lokale club VV Smitshoek. Anders dan de meeste andere meiden begon Lizzy meteen als keepster, ze had haar roeping gevonden. Als snel bleek dat ze de goede keuze had gemaakt. Ze werd namelijk drie seizoenen op rij (2015-2016, 2016-2017 en 2017-2018) geselecteerd voor het district talenten team van de KNVB. In dit laatste seizoen (2017-2018) werd de talentvolle keepster gescout door SBV Excelsior, om in de o15 te komen spelen. Ze deed het zo goed dat de grotere broer Feyenoord zich melden voor de talentvolle keepster. In haar eerste seizoen werd ze zelfs opgenomen in de voorselectie van Oranje o16. Dit was voor haar de bevestiging dat ze op de goede weg was.

Na één seizoen bij Feyenoord maakte Lizzy de overstap naar Spartaan’20 om in de o19 (Topklasse) te gaan spelen. In haar eerste seizoen bij Spartaan kwam er op de helft van het seizoen een oude bekenden langs. Excelsior meldde zich halverwege het seizoen en wou het talent graag weer overnemen van de club. Lizzy maakte de overstap en speelde afgelopen seizoen voor de vrouwen o19 van Excelsior Rotterdam.

 

Lizzy is een keepster met veel kwaliteiten. Een aantal van deze kwaliteiten zijn: de 1 tegen 1 situatie, haar reflexen, timing en atletisch vermogen, haar techniek, haar sprongkracht en bovendien haar leiderschapskwaliteiten. Deze eigenschappen maken Lizzy tot een goede aanwinst voor Texas A&M International University.

Lizzy gaat voetballen en studeren aan de Texas A&M International University “Dust Devils”. Een universiteit met maar liefst 7500 studenten ieder jaar. Het women’s soccer team van de school komt uit in de Lone Star conference, wat betekent dat Lizzy wedstrijden gaat spelen tegen scholen uit Texas, Oklahoma, New Mexico en Arkansas. Super vet als je het ons vraagt.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat Lizzy van grote waarde kan zijn voor de Dust Devils en wensen haar heel veel succes, maar vooral heel veel plezier in de VS!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.