Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lars Brinkman wordt een UIS Prairie Star!

Lars Brinkman wordt een UIS Prairie Star!

De 21-jarige spits van VV Heerjansdam en FC Binnenmaas maakt deze zomer de overstap naar Springfield, Illinois om officieel een ‘Prairie Star’ te worden!

 

Lars begon op zijn vierde met voetballen bij zijn lokale club VV Heerjansdam. Al snel werd duidelijk dat hij een echte aanvoerder is en zo werd hij aanvoerder van de U13, U15, U17 én U19. Bij de 3 laatstgenoemde teams was hij topscoorder, evenals in het tweede elftal van de club uit Heerjansdam. Op zeventienjarige leeftijd kwam hij uit in het eerste elftal. Hij was hierbij een van de eerste spelers die uitkwam voor het eerste elftal van VV Heerjansdam. In 2018-2019 pakte hij zijn biezen bij VV Heerjansdam en vertrok hij naar het zuidergelegen FC Binnenmaas in Maasdam.
In zijn eerste seizoen was hij zeer effectief. In 20 gespeelde wedstrijden wist hij 18 keer het net te vinden en maar liefst 6 keer een assist te verzorgen. Dit resulteerde tot het kampioenschap! Afgelopen seizoen werd hij wederom topscoorder voor FC Binnenmaas in de tweede klasse, dit keer met 10 treffers in 16 wedstrijden.

Lars is dus een echte goaltjesdief. Hij kan zowel uit de voeten als #10 of als spits. Zijn voorkeur gaat uit naar de spitspositie. Hierbij kan hij zowel in een 2 als 3 spitsen formatie goed uit de voeten. Enkele sterke punten van Lars: zijn fysieke kracht, zijn techniek en zijn uithoudingsvermogen. Deze sterke punten in combinatie met zijn scorend vermogen, zijn leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit, maken hem de ideale spits voor de UIS Prairie Stars!

 

University of Illinois Springfield
Aankomende zomer maakt Lars zich op voor zijn avontuur in Amerika. Hierbij gaat Lars niet alleen studeren en voetballen in Amerika, maar daarnaast ook nog stage lopen. En dit allemaal op topniveau! Zijn nieuwe team komt uit in de Great Lakes Valley Conference en wist vorig seizoen op de zevende plek te eindigen achter scholen als Bellarmine, Maryville en Indianapolis. Met Lars zijn scorend vermogen zit het wel goed en we kijken ernaar uit om zijn naam veel op het scorebord voorbij te zien komen!

Wij wensen Lars heel veel succes en geluk met zijn avontuur in Springfield, Illinois en we zullen hem op de voet blijven volgen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.