Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

La Salle University heeft zich versterkt met Nanouk Heersma

La Salle University heeft zich versterkt met Nanouk Heersma

Nanouk Heersma is de kersverse aanwinst voor La Salle University. De universiteit in Philadelphia, Pennsylvania heeft met Nanouk een speler erbij die goed uit de voeten kan op de vrije verdediger positie!

 

Toen Nanouk acht jaar werd, begon ze haar hockeycarri├Ęre bij haar lokale club Bemmel. Twee jaar later verhuisde de familie Heersma naar Wageningen en stapte Nanouk over naar WHMC Wageningen. Geen verkeerde transfer, want de jeugdteams van Wageningen komen uit in de hoogste divisie voor jeugdteams.
Op veertienjarige leeftijd kwam Nanouk voor het eerst uit in het ’talent team’ van Wageningen. In dat team speelde ze al wedstrijden tegen eerste vrouwensenioren teams!

 

Na zes jaar VWO (deze zomer geslaagd) gaat Nanouk dus een nieuw avontuur aan in de Verenigde Staten. Nog een leuk feitje… in VWO 5 volgde Nanouk Cambridge lessen aan de Universiteit van Wageningen, met de Engelse taal zit het wel goed dus. Ook heeft Nanouk bijles gegeven aan de onderbouw studenten in wiskunde en natuurkunde.

Philadelphia ligt in het oosten van het land en relatief dichtbij grote steden als New York en Washington D.C. La Salle University heeft om en nabij 5.000 studenten rondlopen op de campus.
De La Salle ‘Explorers’ komen uit in de Atlantic 10 Conference waar zij strijden om de Conference Championship tegen o.a. Richmond en Lock Haven. Vorig jaar hadden de Explorers een wisselvallig seizoen. Met de komst van Nanouk gaat komend seizoen hopelijk een heel stuk beter!

Nanouk wordt beschreven als een positief en spontaan persoon. In haar vriendinnengroep is zij vaak de gene die de leiding pakt in het organiseren van feestjes/uitjes. Binnen de lijnen is Nanouk gefocust en geconcentreerd op het behalen van de overwinning. Ook is ze nadrukkelijk aanwezig in de vorm van coaching. Daarnaast vindt zij teambelang het belangrijkst tijdens een wedstrijd. ‘Je bent er voor elkaar, ook als het even tegenzit.’, verteld Nanouk.
Passes geven en spelinzicht zijn key eigenschappen die Nanouk bezit. Ze zet haar teamgenoten vrij voor de keeper en zorgt ervoor dat de verdedigende linie precies weet wanneer zij wat moeten doen in alle spelsituaties.

 

Zeer veel succes in Pennsylvania, Nanouk! Ook benieuwd naar het avontuur van Nanouk? Check onze Instagram –> @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.