Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Highlights

KNZB en KingsTalent tekenen 3-jarige overeenkomst

Op het NK Junioren lange baan hebben de KNZB en KingsTalent hun samenwerking bezegeld met een handtekening onder de drie-jarige samenwerking waarbij focus wordt gelegd op de topsport ontwikkeling en mogelijkheden voor zwemmers in Amerika hierin.

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) vindt het belangrijk om een zo breed mogelijk ontwikkelingstraject aan te kunnen bieden aan Nederlandse talenten. Hiervoor heeft de KNZB zelf verschillende talentontwikkelingsprogramma’s ontwikkeld. Deze programma’s zijn niet voor iedereen passend. Een samenwerking met een gespecialiseerde talentontwikkelingspartij die de KNZB helpt talenten een breder perspectief te bieden is daarom een logische keuze. De KNZB vindt in KingsTalent een partij met dezelfde ambitie, namelijk talenten helpen hun ambities na te streven. Vanaf komend seizoen zal de KNZB daarom samen met KingsTalent de talentvolle sporters ondersteunen voor wie in Amerika kansen liggen om het beste uit zichzelf te halen.  Met de samenwerking richt de KNZB zich op de mogelijkheid om topsport én studie te combineren in Amerika om hier, via een alternatieve route, het hoogste doel de mondiale top te bereiken als er in Nederland geen passend programma is. Om dit gezamenlijk doel te bereiken wordt er intensief samengewerkt met de talentcoaches van de KNZB. Annemieke Beute (pathway manager talentontwikkeling KNZB: “Binnen de zwemsport kennen we drie wegen naar de top waar talentvolle sporters hun route in kunnen bepalen. Via het regionale verenigingsprogramma, via het KNZB programma en via het buitenland. De lijnen via de vereniging en de KNZB hadden we al goed ingevuld. In de samenwerking met Kings Talent kunnen we ook de derde weg, het buitenland, goed faciliteren.”

Naast de sportieve samenwerking vinden KingsTalent en KNZB elkaar ook op maatschappelijk vlak waarbij de samenwerking in nader te bepalen sponsorevenementen zal worden uitgedragen. KingsTalent CEO is verheugd met de samenwerking. “Deze samenwerking toont het lef en karakter van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Een ontwikkeling waarbij men over de landsgrenzen heen durft te kijken voor wat betreft talentontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat we hier op korte termijn vruchten van gaan plukken. Op naar een succesvolle toekomst!”

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.