Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Kirsten Smits gaat de North Carolina Trojans versterken!

Kirsten Smits gaat de North Carolina Trojans versterken!

Kirsten maakt na een kleurrijke hockeycarrière in Nederland de overstap naar de Verenigde Staten! De middenveldster vliegt binnenkort naar North Carolina om de Mount Olive Trojans te versterken.

 

Kirsten begon met hockeyen toen ze zeven jaar was. Ze begon bij HC Nijkerk en speelde hier zes jaar lang! In het seizoen 2017/2018 was het tijd voor de volgende stap in haar hockeycarrière: WMHC Wageningen. Door deze transfer speelde de centrale middenvelder op een hoger niveau én werd ze aanvoerder gemaakt van haar team. Een goede zet dus, deze transfer naar WMHC Wageningen. In 2018 ging Kirsten met haar team naar Londen om een toernooi te spelen, waar ze nog een Man of the Match prijs binnen wist te slepen! Het seizoen daarop speelde ze in de subtopklasse en won ze de play-offs met haar team.

In de afgelopen drie seizoenen, van 2016/2017 tot en met 2018/2019, speelde Kirsten in totaal 85 wedstrijden. In deze wedstrijden wist ze 24 keer te scoren en 27 assists te geven, zeker niet onaardig voor een centrale middenvelder!

 

Zoals al eerder vermeld is Kirsten een centrale middenvelder, maar ze kan ook spelen als verdedigende- en aanvallende middenvelder, rechtermiddenvelder en spits. Ze is erg sterk in duels en heeft een sublieme pass in huis. Geen wonder dat ze 27 assists in drie seizoenen op haar naam heeft staan. Naast haar pass beschikt Kirsten over een goede techniek en is ze tactisch erg sterk. Zo beschikt de rechtshandige hockeyster over alle kwaliteiten die een middenvelder nodig heeft.

De nieuwe school van Kirsten, University of Mount Olive, ligt in North Carolina. Met ruim 3200 studenten en 50 opleidingen in de vorm van bachelors, masters en meer lijkt de University of Mount Olive een geweldige school! Het hockeyteam, de Mount Olive Trojans, heeft een enorm lastig seizoen achter de rug en zouden met Kirsten in huis er hard aan werken om een beter seizoen neer te zetten. De Trojans wonnen slechts één keer en verloren de andere 13 wedstrijden. Ze wisten in 14 wedstrijden 9 keer te scoren, iets waar Kisten ongetwijfeld verandering in gaat brengen vanuit het middenveld.

Wij kijken erg uit naar het nieuwe seizoen van de Mount Olive Trojans en de toevoeging van Kirsten! Wil jij op de hoogte blijven van Kirsten en andere talenten? Check dan onze Instagram pagina: @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.