Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

KingsTalent en Fortuna Sittard sluiten maatschappelijk partnership

KingsTalent en Fortuna Sittard sluiten maatschappelijk partnership

Fortuna Sittard is na FC Den Bosch de tweede Nederlandse BVO die een partnership aangaat met KingsTalent. Het sport-recruitmentbureau uit Gemert richt zich hierbij op de begeleiding van spelers die net te kort (gaan) komen voor de Nederlandse Eredivisie.

Hoofd Jeugdopleiding Kemal Chalik; ”Onze prioriteit ligt natuurlijk bij het opleiden van spelers voor het eerste van Fortuna Sittard. Maar inmiddels weten we dat de lat bij Fortuna in de Eredivisie erg hoog ligt. KingsTalent biedt een hele goede alternatieve optie voor deze spelers. Het niveau in Amerika ligt erg hoog, en in combinatie met een goede schoolopleiding is dit een sterk fundament voor de sportieve en maatschappelijke toekomst van de spelers. KingsTalent is hiermee een interessante optie voor de jongens die het net niet kunnen halen in de profwereld.”

Er zijn in het verleden al jeugdspelers van Fortuna Sittard naar Amerika vertrokken. Onder andere Floris van der Bruggen en Puck Langeveld hebben al eens de overstap gewaagd naar academisch goede en sportief goede scholen. Chalik; “Deze spelers kwamen net te kort om kans te maken bij Fortuna 1. Uiteindelijk heeft KingsTalent ze een geweldige kans geboden die wij graag aan alle spelers zouden willen aanbieden.”

Paul de Koning, CEO van KingsTalent ziet veel kansen in de partnership met Fortuna Sittard; “De ontwikkeling die je maakt als ‘student-athlete’ in Amerika is gigantisch op zoveel vlakken. Een goede match vinden tussen een talent en school is hier wel essentieel voor. Hier ligt ook de kracht van KingsTalent. We willen het talent een geweldige ervaring bieden en tegelijkertijd motiveren om voor het uiterste te gaan, sportief en academisch. De samenwerking met Fortuna Sittard is een prachtige stap voor ons bedrijf.”

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.