Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Highlights

KingsTalent en FC Groningen gaan partnership aan

KingsTalent en FC Groningen gaan partnership aan

Na Fortuna Sittard en FC Den Bosch is FC Groningen de derde Nederlandse betaald voetbal organisatie die een partnership sluit met KingsTalent. Het sport-recruitment bedrijf uit Gemert verbreedt haar contacten in het Nederlandse profvoetbal en richt zich hierbij op de begeleiding van spelers die net te kort (gaan) komen voor de Nederlandse Eredivisie.

Na Fortuna Sittard en FC Den Bosch is FC Groningen de derde Nederlandse BVO die een samenwerking aangaat met KingsTalent. Hoofd Jeugdopleiding kwam naar Gemert om deze samenwerking te beklinken. Art Langeler; “FC Groningen komt natuurlijk uit op het hoogste niveau van Nederland. Om hier in het eerste te komen moeten je sportieve kwaliteiten dus van de buitencategorie zijn. Dit is uiteindelijk niet voor veel jongens weggelegd. Natuurlijk leiden we op voor het eerste van de FC maar het is niet iedereen gegeven om daadwerkelijk het eerste te halen. KingsTalent biedt hier een geweldige extra optie voor deze jonge voetballers.” Langeler is erg enthousiast over het College Soccer in Amerika; “De combinatie tussen studie en voetbal biedt deze jongens een geweldige kans om zichzelf alsnog te onderscheiden in hun sport en geeft daarbij meteen de kans om een sterke fundering te leggen voor hun toekomst. Daarbij ligt het College Soccer niveau in Amerika ook ontzettend hoog.”

In het verleden vertrokken al twee spelers uit de jeugdopleiding van FC Groningen naar de VS. Mats Roorda vertrok in 2019 naar New York om daar te gaan keepen voor het Binghamton University. Afgelopen zomer vertrok middenvelder van FC Groningen U21 Max Hamelink naar de University of San Fransisco. Deze twee ex-FC Groningen spelers schitteren sinds hun vertrek elke week op het hoogste College Soccer niveau van Amerika. Langeler; “De stap naar Amerika bleek voor deze jongens een fantastische te zijn, die mogelijkheid zouden wij met behulp van KingsTalent ondersteunen.

Paul de Koning, CEO van KingsTalent, is maar wat tevreden met de nieuwe partnership; “De samenwerking met FC Groningen is weer een geweldige stap die we als bedrijf hebben gezet. De mogelijkheden op sportief en academisch vlak in Amerika zijn enorm. Als ‘student-atlete’ maak je op zoveel gebieden een ontwikkeling door. Een stap naar Amerika is voor de jongens die het profvoetbal net niet (gaan) halen een geweldige kans om zich alsnog te onderscheiden in de voetbalwereld. Daarbij wordt academisch een sterk fundament gelegd voor de toekomst van deze voetballers. Met de samenwerking met FC Groningen zetten we weer een fantastische stap met ons bedrijf.”

De samenwerking met FC Groningen gaat verder dan alleen het begeleiden van uitstromers uit de opleiding. Blijf ons volgen voor meer informatie.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.