Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

KingsTalent bekrachtigt samenwerking NEC Nijmegen

KingsTalent bekrachtigt samenwerking NEC Nijmegen

Afgelopen maanden zijn er diverse gesprekken gevoerd met Manager Jeugdopleidingen Rene Koster om de samenwerking tussen NEC en KingsTalent vorm te geven.

 

Betaald Voetbal Organisatie NEC dient volgens de richtlijnen van de KNVB te voldoen aan kwaliteitskaders. De KNVB heeft hiervoor het Kwaliteit & Performance Programma opgesteld. Hierin worden een aantal belangrijke onderdelen met betrekking tot het opleiden van spelers in benoemd. Een van de pijlers in het K&PP is het voorbereiden van spelers op een maatschappelijke carrière.

NEC heeft als doelstelling spelers klaar te stomen voor topsport, met het betaalde voetbal als doel.  Echter is het niet voor iedereen weggelegd om als Jasper Cilissen door te breken in het Nederlands elftal. Sterker nog, niet iedere speler in de jeugdopleiding haalt het betaald voetbal en zal zich moeten richten op een maatschappelijke carrière.

NEC en KingsTalent vinden elkaar op het scheidingsvlak tussen topsport en maatschappelijke carrière. Waar de uitzonderlijke talenten doorbreken bij NEC of een andere BVO kunnen spelers die het in de opleiding net niet redden zich aansluiten bij KingsTalent. KingsTalent zorgt voor een unieke mogelijkheid om topsport te combineren met een opleiding in Amerika.

Vandaag is de samenwerking bekrachtigd met een presentatie bij de A-jeugd van NEC.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.