Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

KingsTalent aanwezig op NSCAA Convention 2016 in Baltimore

KingsTalent aanwezig op NSCAA Convention 2016 in Baltimore

Na onze deelname in januari dit jaar in Philadelphia is KingsTalent opnieuw aanwezig bij de National Soccer Coaches of America Association (NSCAA) Convention in 2016. Begin januari wordt dit evenement georganiseerd in het bruisende Baltimore, onder de rook van Washington.

 

KingsTalent grijpt deze kans aan om haar ‘talents’ onder de aandacht te brengen bij de aanwezige college voetbalcoaches.

Deze 4-daagse beurs wordt georganiseerd voor alle (college) soccer coaches in Amerika ter vergroting van de kennis en ontwikkelingen in hedendaags voetbal. Dat voetbal serieus in ontwikkeling is, is te zien aan de aanwezige gerenommeerde topclubs uit Europa. Hieronder een kort overzicht van clubs en voetbalbonden uit Europa die zullen spreken of een fieldsession (uitleg in praktijk) zullen beleggen op dit evenement. Nog niet gesproken over de Amerikaanse clubteams die zich hier laten zien.

Onder andere FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern Munchen, Chelsea, US Soccer, Celtic, English FA, Scottish FA, Irish FA, DFB (voetbalbond van Duitsland) geven acte de presence.

Daarnaast zijn er nog bijzonder veel interessante sprekers uit de voetbalwereld waarvoor KingsTalent zeker ruimte maakt in de agenda om deel te nemen.

Jim Boyce, FIFA – Vice President
Chris Hannan, FOX Sports – Vice President
Amanda vandervort, Major League Soccer (MLS) – President
Lynn Berling-Manuel, NSCAA – CEO
Brad Friedel, Team USA

Uiteindelijk wordt op deze beurs ook het startsein gegeven voor het nieuwe MLS-season in de
vorm van de MLS Superdraft. Hierin worden de beste spelers van afgelopen seizoen in de verschillende conferences gedraft. Dit is een ander systeem dat we kennen vanuit Europa waar iedere profclub zijn eigen jeugdopleiding heeft en/of transfergelden beschikbaar heeft. In het Amerikaanse MLS “kiezen”, met gesloten beurzen dus, de clubs de beste spelers uit college conferences. De gekozen spelers zullen vanaf volgend seizoen een profbestaan najagen.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.