Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Een kijkje in de keuken bij LIU!

Vanaf deze week gaan we wekelijks nieuws brengen over de campussen waar onze talenten momenteel zich bevinden! We zullen zo alle faciliteiten in kaart brengen en hoe het leven op de campus eruit ziet, daarnaast worden er leuke topics van de stad vernoemd.

 

Deze week beginnen we met Long Island University, Brooklyn New York, waar momenteel onze landgenoot Huib Achterkamp zich bevindt. De verdediger, die net terug is uit California, heeft het hier enorm naar zijn zin en noemt het zelfs de beste keuze van zijn leven! Net als Huib heeft ook de mede-oprichter van KingsTalent, Paul de Koning, gestudeerd en gevoetbald bij de Blackbirds.

 

 

LIU Brooklyn ligt in het hartje van het centrum van Brooklyn, op slecht een aantal minuten van Manhattan. De universiteit ligt dus midden in een bron van ontwikkelingen en is dus ideaal voor een leeromgeving omdat deze vol vitaliteit zit. Het succes van de school komt dus ook doordat het in een perfecte omgeving ligt waar voortdurend ontwikkelingen plaats vinden waardoor je dus niet achter raakt. De campus biedt al drie kwart eeuw uitstekende onderwijsmogelijkheden aan studenten uit alle lagen van de bevolking en dus uit alle uithoeken van de wereld.. het is de 8e grootste particuliere universiteit in Amerika!

 

 

Brooklyn is een onderdeel van New York en dus een plek waar het toerisme heel hoog is, naast de Brooklyn Bridge zijn er een aantal dingen je als student-athlete moet hebben gezien als je naar LIU gaat. Zo kun je de wijk DUMBO bezoeken wat een enorme trekpleister is, maar wat denken van Coney Island waar je je helemaal uit kunt leven! Ook zijn parken in Brooklyn plaatsen waar je moet zijn geweest, denk aan het Brooklyn Bridge Park of aan het Prospect Park.
Als sportliefhebber moet je een kijkje hebben genomen in het Barclays Center, dit is de thuisbasis van de Brooklyn Nets en dit is dus geweldig om mee te maken.

 

 

LIU Brooklyn kent veel faciliteiten van formaat. Het grootste bouwproject uit de geschiedenis van de school is het 114.000 vierkante meter grote Steinberg Wellness Center dat in 2006 werd geopend. Het is een centrum van activiteiten voor studenten en atletiekevenementen.

Het SWC beschikt over een arena met de capaciteit van 2.500 zit plaatsen, een NCAA zwembad met de juist afmetingen en een ultramodern fitnesscentrum en fitnessruimte. Het herenbasketbalteam van de Blackbirds doopte op 26 januari 2006 het nieuwe thuisveld van LIU, ze boekte destijds een overwinning van 63-60 op Sacred Heart.

 

 

Daarnaast liggen er nog twee tennisbanen en een atletiekbaan bovenop het dak.

 

Het SWC beschikt ook over een wellnesscentrum dat speciale functies bevat voor de gezondheid van de Brooklyn-gemeenschap. Zo zijn er ruimtes voor orthopedische therapieën en astma-voorlichtingsdiensten beschikbaar. Het zwembad bevat ook een hydraulische vloer voor aquatherapie.

 

  

 

De faciliteit dient ook als locatie voor maatschappelijk en sociale doeleinden van de gemeenschap. Zo wordt het wellnesscentrum ook voor Celebrity Hip-Hop Basketball Clasic gebruikt en worden in diverse lokalen middelbare school sportevenementen georganiseerd.

Het LIU Field werd in de zomer van 2011 compleet op de schop genomen en verbreed. LIU Field is het thuisveld van de voetbal-, honkbal-, softbal- en lacrosseprogramma’s (Lacrosse is een van de nieuwste sporten op LIU die in 2003 begonnen is met competitie.) van LIU. Het werd onlangs uitgerust met een nieuw scorebord en berichtencentrum in 2013. Het voetbalveld heeft plek voor 2.000 toeschouwers en het baseballveld telt plaats voor 500 toeschouwers.

 

 

Het mannenvoetbalprogramma van LIU heeft een legendarische geschiedenis, met 13 NCAA Tournament-optredens, waaronder een NCAA Finals-optreden in 1966. Het damesteam is naar voren gekomen als een van de beste teams in de regio Noordoost en won sinds 1999 drie conferentietitels.

Het LIU-honkbalteam heeft in 2011 een record vastgelegd voor de meeste overwinningen in een seizoen en heeft daarnaast de meeste overwinningen behaald over een periode van twee jaar in de schoolgeschiedenis van 2011-12 (50).

 

 

 

Het softbalteam van LIU heeft 13 Northeast Conference-kampioenschappen gewonnen in zijn legendarische geschiedenis, de meeste kampioenschappen ooit gewonnen door een individueel sportteam in de geschiedenis van de conferentie. Een van de nieuwere sporten bij LIU is Lacrosse, in 2003 is LIU van start gegaan met de competitie voor deze nieuwe sport.

LIU is een van de grotere universiteiten van de Verenigde Staten en kent dus een enorme campus, de school heeft dus een virtual tour gemaakt. Klik hier om een keer over de campus te lopen.

 

 

Volgende week staat er weer een andere universiteit in de picture.. daarnaast houden we jullie natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze talenten in de VS! Volg ons op Instagram voor meer dagelijkse avonturen van onze talenten.

 

 

 

 

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.