Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Karim Russens gaat Nederland achter zich laten voor een Amerikaans avontuur

Karim Russens gaat Nederland achter zich laten voor een Amerikaans avontuur

De sportieve reis van Karim begon op jonge leeftijd, toen hij op driejarige leeftijd begon met ijshockey voordat hij zijn passie ontdekte voor voetbal op tienjarige leeftijd bij zijn lokale club Wodan in Nederland.

Karim blonk al vroeg uit in het voetbal en werd opgemerkt door het KNVB District Talent Team voordat hij de overstap maakte naar RKSV Nuenen. Daar bracht hij meerdere succesvolle seizoenen door en werd hij herhaaldelijk erkend als de ‘Most Valuable Player’. In het seizoen 2023-2024 speelde hij voor RKSV Nuenen U23-1 op het op één na hoogste nationale U23 niveau, waar hij zijn vaardigheden verder aanscherpte en zijn leiderschapskwaliteiten verfijnde.

Karim is een veelzijdige speler die excelleert als linkervleugelspeler, maar ook effectief kan zijn als spits of centrale middenvelder. Zijn sterke punten omvatten snelheid, doelpunten maken, dribbelen, tactisch inzicht en uithoudingsvermogen. Hij is niet alleen een uitstekende individuele speler, maar ook een teamspeler met leiderschapskwaliteiten die zijn team naar succes kan leiden.

Zowel op als buiten het veld wordt Karim gekenmerkt door zijn kalmte, hardwerkendheid en ongeëvenaarde focus op voetbal. Hij navigeert over het veld met een duidelijk doel voor ogen, waarbij hij zowel veerkracht als positiviteit laat zien in elke stap die hij zet. Buiten het spel wordt Karim’s onwrikbare vastberadenheid aangevuld met een beleefdheid die hem zowel als speler als individu onderscheidt. Zijn sociale aard en vermogen om goed in een team te functioneren maken hem een gewaardeerde teamgenoot, terwijl zijn ambitie en vastberadenheid hem drijven om altijd het beste uit zichzelf te halen.

Komend seizoen zal hij uit gaan komen voor de University of Science and Arts Oklahoma (USAO). Dit team heeft vorig jaar een wisselvallig seizoen gedraaid. Uiteindelijk zijn ze het jaar geëindigd met negen overwinning en acht verliespartijen. Met zijn indrukwekkende vaardigheden, vastberadenheid en toewijding belooft Karim Russens een waardevolle aanwinst te worden voor het team van de USAO.

Wij wensen Karim dan ook heel veel succes in Amerika en kijken er naar uit om mooie verhalen over hem te horen.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.