Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Kadidja Sangaré wordt een CN Eagle!

Kadidja Sangaré wordt een CN Eagle!

Atlete Kadidja Sangaré maakt in de zomer van 2022 de overstap naar Amerika! Hierbij gaat ze atletiek en studie combineren aan Carson Newman University.

Kadidja is een echte doorzetter, zowel op als naast de baan. Zo is zij in het verleden begonnen op vmbo 1 waarbij ze zich wist op te stromen tot vwo 6, een indrukwekkende prestatie. Maar ook op de baan heeft ze veel ervaring. Als achtjarige meid begon Kadidja met atletiek. Tijdens Jeugd Kampioenschappen viel ze op en wist ze meerdere malen het podium te halen waarbij regelmatig de eerste plaats. Waar tot haar elfde levensjaar haar focus lag op de lange afstanden, ging haar focus vanaf haar twaalfde naar verspringen en sprinten en later naar de meerkamp. Sindsdien heeft ze regelmatig op het podium gestaan bij NK’s, zowel indoor als buiten. Haar kracht ligt op dit moment op de 100 meter, 100 meter horden en het verspringen.

Haar vrienden en familie omschrijven Kadidja als een harde werker en een doorzetter. Als ze een doel voor ogen heeft, gaat ze er voor de volle 100% voor. Daarnaast vindt ze het leuk om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Ze is altijd behulpzaam en mensen kunnen altijd op Kadidja rekenen. Atletiek is geen teamsport, maar Kadidja vindt het erg belangrijk om andere atleten tijdens wedstrijden en trainingen aan te moedigen.

Vanaf de zomer van 2022 mag Kadidja de kleuren van de Carson Newman Eagles gaan dragen. Hier zal ze zich bij het track & field team voegen en gaan trainen onder leiding van head coach David Needs. Zal zij het in Amerika ook ver gaan ‘springen’?

Carson Newman University is een bekende school voor KingsTalent. Kadidja is niet het eerste talent die bij deze school aan de slag gaat. Zo speelt Bram Kaarsgaren voor het men’s soccer team van de school en speelt Misha Wolters in het women’s soccer team van de school. Bovendien kwam onze kersverse sportconsultant Pim Janssens uit voor deze school en is hij nu sportconsultant mannen- en vrouwenvoetbal.

Kadidja, heel veel succes en bovenal heel veel plezier toegewenst in Amerika!

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.