Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jurre Thielen nieuwste aanwinst van Morningside

Jurre Thielen zal dit jaar de overstap maken naar Morningside College. Hij gaat voetballen voor de Morningside Mustangs.

Jurre begon op zijn 5e met voetbal. Dit deed hij bij zijn lokale vereniging RKVV Brabantia. Bij deze club was hij aanvoerder van verschillende kampioensteams. Jurre heeft al een aantal mooie wedstrijden gespeeld in de KNVB regio bekers en in de onder 11 van Brabantia speelde hij tegen onder andere PSV en FC Eindhoven.

Na een aantal jaar bij RKVV Brabantia, maakte Jurre de overstap naar RPC. In zijn eerste seizoen werd Jurre uitgeroepen tot MVP van zijn team, en dit als centrale verdediger. Jurre bewees dus in zijn eerste seizoen al van waarde te kunnen zijn. Dit zal in Amerika niet anders zijn.

Jurre verhuisd dus naar Morningside College. De school bestaat uit 21 gebouwen en ligt in Sioux City – Iowa. Jaarlijks krijgt de school zon 1.300 studenten. Het is dus een relatief kleine school, waardoor persoonlijke aandacht voorop staat.

De Morningside Mustangs zijn onderdeel van de NAIA en komen uit in de GPAC, de Great Plains Athletic Conference.

Het team van de Mustangs bestaat uit een gevarieerde selectie, met 8 verschillende nationaliteiten. Onder andere Duitsers, Denen, Engelsen en een Braziliaan. Een van de Nederlanders bij Morningside is een bekende van ons, Boudewijn Reijtenbagh.

 

Wij wensen Jurre alvast heel veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.