Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Julia Matthijssen op avontuur in South Carolina

Julia Matthijssen op avontuur in South Carolina

Aankomende zomer wisselt de zeventienjarige speelster Julia Matthijssen HCOB, Hockeyclub Overbetuwe in voor Converse College in Spartanburg, South Carolina. De talentvolle aanvoerster zal hoge ogen willen gooien met haar scorend vermogen en haar fantastische hockeyinzicht. Hier zal ze samen komen te spelen met landgenoot Isabelle Cartigny.

 

Julia is een veelzijdige speelster en kan zowel centraal in de verdediging als centraal in de aanval uit de voeten. Maar ze komt het best tot haar recht als spits. Haar leiderschapskwaliteiten zagen we onder andere terug bij MHCB in Bemmel, waar zij in meerdere jeugdteams de aanvoerder was van het team. Naast haar leiderschapskwaliteiten staat Julia bekend om haar snelheid. Met haar harde schot weet ze regelmatig het doel te vinden!

Op zesjarige leeftijd begon Julia met hockeyen bij haar lokale club in Zevenaar. Door een verhuizing met haar familie kwam ze uit bij MHCB Bemmel, waar zij uiteindelijk uitkwam in meerdere jeugdteams. Naast het feit dat Julia hier haar leiderschapskwaliteiten mocht laten zien was ze ook erg succesvol bij MHCB, zo werd ze herfstkampioen en won ze het indoor kampioenschap in het seizoen 2017-2018! Na dit succesvolle seizoen besloot ze om te transfereren naar HCOB om daar uit te komen in het U18 team en te spelen op een hoger niveau!

 

Converse College
De nieuwe school van Julia Matthijssen, het Converse College, is een school uit Spartanburg en speelt haar wedstrijden in de South Atlantic Conference Carolinas. In de Conference werd afgelopen seizoen een zesde plek behaald achter teams als Newberry en Limestone. De Converse zullen met Julia in de aanval betere prestaties na willen streven om volgend seizoen beter uit de startblokken te komen.

 

We zijn erg benieuwd naar haar avontuur in het ‘grote’ Amerika en willen haar erg veel succes wensen! We hopen veel van haar te mogen horen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.