Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Highlights

Jorick Schilken tekent bij kampioen Simon Fraser University

De handtekening staat, alles is rond en de spullen kunnen gepakt worden. Nog een aantal weken en dan vertrekt de 20-jarige Jorick Schilken naar Burnaby, Canada om daar te gaan studeren en voetballen bij Simon Fraser University. Hij zal EVV en de derde divisie achter zich laten en voortaan uitkomen in de Great Northwest Athletic Conference.

 

 

Jorick is een fysiek sterke, linksbenige verdediger. De eerste paar jaar als voetballer speelde hij bij RFC Roermond en SVC Roermond. In 2009 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van VVV Venlo waar hij tot vorig seizoen heeft gespeeld. In zijn laatste jaar bij VVV speelden hij met de O19-1 in de eerste divisie voor jeugd teams waarvoor hij zelfs meespeelde met het eerste elftal in diverse vriendschappelijk duels. Afgelopen seizoen heeft hij zijn speelminuten gemaakt bij EVV uit Echt. In de derde divisie heeft hij laten zien dat SFU een speler in huis heeft gehaald die het verschil kan gaan maken.

 

 

Naast dat hij fysiek sterk is, heeft hij een uitstekend linkerbeen. Hiermee legt hij zonder moeite de bal overal op het veld neer, waaronder af en toe in het net zo ook op onze showcase! Rustig aan de bal, het zoeken naar de voetballende oplossing en mentaal gedisciplineerd zijn allemaal kenmerken die bij Jorick horen. Kortom, een sterke veelzijdige verdediger die je er graag bij wilt hebben in je team. Afgelopen winter onderscheidde de jonge verdediger met een subliem doelpunt op onze showcase. Eentje om in te lijsten.

 

 

 

Dit is precies wat coach Clint Schneider ook dacht toen hij Jorick binnen haalde voor Simon Fraser University. Afgelopen seizoen wisten ze het kampioenschap te behalen in de Great Northwest Athletic Conference met maar liefst 17 overwinningen en maar 2 verloren wedstrijden. Ook de statistieken spreken in het voordeel van SFU, met gemiddeld 3,3 doelpunten voor per wedstrijd en maar 0,40 doelpunten tegen. Het Canadese team wil deze prestatie samen met Jorick natuurlijk volgend seizoen herhalen. Afgelopen seizoen stond Joost Mangert in het centrum van de verdediging. Een mooie taak voor Jorick om in zijn voetsporen te treden.

 

 

Momenteel is Simon Fraser University begonnen aan het bouwen van een nieuw stadion op de campus zelf. Dit stadion, met ongeveer 2000 zitplaatsen, zal onder andere gebruikt worden door het voetbalteam van de universiteit. Verwacht wordt dat dit stadion in de zomer van 2020 klaar zal zijn, en kan dus ook Jorick van dat prachtige stadion gebruik gaan maken. Owja… Jorick zijn nieuwe team gaat “even” op trainingskamp in september naar Hawaii! Waattttt??

 

Naast het voetbalprogramma heeft Simon Fraser University een fantastisch goede opleidingen aan te bieden. Het was dan ook geen gemakkelijke opgave om bij deze school aangenomen te worden. Gelukkig is Jorick een uitstekende business student. Nu hij zijn eerste jaar heeft afgerond kan hij zijn huidige studie vervolgen aan een topschool in Canada. Go SFU Clans!

Hij moet nog even geduld hebben maar de datum van vertrek komt steeds dichterbij. Wij wensen Jorick ontzettend veel succes en blijven hem volgen tot hopelijk opnieuw een kampioenschap voor SFU!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.