Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jordi Brinkman wordt een Yellow Jacket

Aanstaande zomer zal Jordi Brinkman de overstap maken naar het American International College. Hij zal zijn teamgenoten van DOS’37 uit Vriezenveen verlaten om te gaan studeren en aan te sluiten bij het voetbalteam van de school uit Springfield, Massachusetts.

Op 6-jarige leeftijd begon Jordi met voetballen bij zijn lokale vereniging BSC Unisson waar hij de jeugdopleiding doorliep. Hij speelde goed, wist hoe het spelletje werkte en hij blonk uit. Dat werd ook gezien door de KNVB. Hij geselecteerd werd voor het regionale O15 en O17 elftal. Later koos Jordi er toch voor om BSC Unisson te verlaten en aan te sluiten bij het O19 elftal van HSC’21 om op een hoger niveau te spelen. Dit team werd in het seizoen 2015-2016 zelfs met overmacht kampioen in de vierde divisie. In de senioren zette hij zijn goede prestaties voort, hier werd hij 2 jaar op rij kampioen met zijn team. Afgelopen jaar koos hij ervoor om te gaan spelen in het eerste team van DOS’37, wat 1e klasse speelt.

Na de zomer zal hij aansluiten bij American International College. De school komt uit in de Northeast-10 Conference met 12 andere teams. Ze spelen hier onder andere tegen scholen uit Massachusetts, New Hampshire, Connecticut, New York en Vermont. Springfield, waar de school gevestigd is, heeft zo’n 150.000 inwoners en staat ook wel bekend als de geboorteplaats van basketbal.

Jordi speelt het best wanneer hij (links) centraal achterin wordt opgesteld en kan eventueel ook als linksback fungeren. Hij heeft een goede pass en vrijetrap in de benen en is fysiek sterk. The Yellow Jackets, zoals ze de atleten van de school noemen, zullen zeker een blij zijn met de komst van Jordi omdat hij het elftal zeker kan versterken.

 

Heel veel plezier en succes in de Verenigde Staten Jordi!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.