Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Joost van der Horst vertegenwoordiger Nederlands LaCrosse bij Wheeling University!

Joost van der Horst vertegenwoordiger Nederlands LaCrosse bij Wheeling University!

Joost van der Vorst heeft een akkoord bereikt met Wheeling University. Hij zal aankomende lente Nederland verlaten om LaCrosse en studeren te combineren bij de WU Cardinals. Joost zal zijn team in Amsterdam achter zich laten om de Cardinals te gaan versterken en hopelijk prijzen te gaan winnen.

 

Joost begon op 12-jarige leeftijd met LaCrosse bij de jeugd van de Amsterdam Lions. Al snel bleek hij zeer talentvol en mocht met 14-jarige leeftijd aan enkele trainingen van het eerste team deelnemen. Met 15 jaar maakt hij officieel zijn debuut voor het eerste team, hij mocht pas vanaf 15 debuteren volgens officiële regels.
In seizoen 2017-2018 speelden Joost en de Lions in de 2e divisie, waar ze dat jaar kampioen werden. Dit resulteerde in deelname aan enkele toernooien zoals de Tilburg Lacrosse Cup, Lowlands Lacrosse, Berlin Open, Kiel Lacrosse Cup, Machelen en Red Rhine Cup.

In 2018-2019 maakte Joost zijn eerste internationale transfer naar Amerika. Westminster High School wist het jonge talent te strikken en dit bleek een goede keuze. De school won dat seizoen meteen het State Championship, en Joost scoorde maar liefst 35 goals. Later dat jaar speelde Joost het hele jaar door in de VS. Hij speelde met Box Lacrosse en het Travel Team, bovenop het spelen met zijn team in High School.

In 2019 kwam Van der Horst terug naar Nederland en speelde weer in de selectie van de Amsterdam Lions. Joost was slechts 18 jaar toen hij al dit al had meegemaakt. Als bekroning voor zijn prestaties werd hij in seizoen 2019-2020 captain gemaakt van het Nederlandse O19 team. Ook debuteerde hij in het Nederlandse team als jongste speler ooit!

 

Wheeling University is opgericht in 1954 en biedt onderwijs voor ruim 1100 studenten verdeeld over zo’n 16 opleidingen.
De school is een universiteit gelegen in Wheeling, West Virginia. De school ligt midden in een vallei en is omgeven door prachtige natuur, zoals gebergte en de Ohio River. Wheeling is een kleine stad, die volop in opkomst is en al alle faciliteiten biedt die je in de grote stad ook zou vinden. Wheeling Park biest alle activiteiten die je je maar kan voorstellen en is slechts vijf minuten rijden verwijderd van de campus.

 

Wij wensen Joost heel veel succes met zijn laatste voorbereidingen en veel succes, maar vooral plezier aankomende lente in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.