Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jim van Dijk wordt een Texas Wesleyan Ram!

Jim van Dijk wordt een Texas Wesleyan Ram!

Komende zomer vertrekt Jim van Dijk naar Texas om het voetbalteam van Texas Wesleyan University te versterken. Jim is bezig met het afronden van zijn VWO-studie en kan zich daarna dus gaan richten op een nieuw avontuur!

Jim begon op zesjarige leeftijd met voetballen bij CDW en werd al gauw opgemerkt door de scouts van FC Utrecht. Uiteindelijk sloot de keeper aan bij de Onder-10 van de jeugdacademie. Hier heeft hij in totaal zes seizoenen gespeeld. Gedurende deze periode heeft de keeper op internationale toernooien gestaan en gespeeld tegen de jeugdteams van onder andere Bayern Munchen, Arsenal, Tottenham Hotspur en Atletico Madrid. We mogen natuurlijk niet vergeten te vermelden dat hij ook verschillende toernooien heeft gewonnen!

Na zes seizoenen keerde Jim terug op het oude nest en speelde hij in de Onder-17 en Onder-19. Hij trainde ondertussen ook mee met het eerste elftal en de Onder-23. Omdat de keeper merkte dat dit nog niet zijn plafond was, stapte hij in het seizoen 2020-2021 over naar SV Houten. Hier kon hij zichzelf op hoger niveau in de kijker spelen.

Deze zomer gaat Jim voetbal en studie combineren aan de Texas Wesleyan University. The Rams hebben een goed programma, zowel sportief als academisch. Het men’s soccer team komt uit in de Sooner Athletic Conference. In deze conference komt hij teams tegen als USAO, waar hij tegen andere jongens van KingsTalent gaat spelen.

Wij zijn er zeker van dat Jim van grote waarde gaat zijn voor de Rams en blijven hem dan ook op de voet volgen. Jim, veel succes met het afronden van je VWO-studie en vervolgens wensen wij je heel veel plezier en succes toe in de Verenigde Staten!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.