Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jacco Groen vertrekt naar William Penn!

Jacco Groen vertrekt naar William Penn!

Voetballer Jacco Groen laat Nederland achter zich en vertrekt naar het sportgekke Amerika. Hierbij verlaat hij AFC Amsterdam en gaat hij het men’s soccer team van William Penn versterken.

Jacco was pas drie jaar oud toen hij begon met voetballen. Dit deed hij bij zijn lokale voetbalclub in Amsterdam, AFC Amsterdam. Inmiddels zit hij dus al ruim 15 (!) jaar op voetbal. Jacco is van jongs af aan al een erg sportieve jongen geweest en deed naast voetbal ook aan tennis en squash. Hij beleefde tot nu toe succesvolle jaren bij de Amsterdamse club en werd dan ook vaak kampioen met zijn team. Zo kwam hij in seizoen 2017 – 2018 uit in de Vierde Divisie en leidde hij zijn team als aanvoerder naar het kampioenschap met de U14. Op dit moment speelt Jacco in de U23 van AFC, waar hij uitkomt in de Vierde Divisie. Vorig seizoen wist hij in 24 wedstrijden belangrijk te zijn met 6 goals en 14 assists.

Jacco is een veelzijdige middenvelder die het best tot zijn recht komt als centrale verdedigende middenvelder. Je kunt Jacco omschrijven als een fysieke speler met een flinke dosis uithoudingsvermogen. Een echte kilometervreter op het middenveld! Daarnaast is hij technisch begaafd en heeft hij ervaring als aanvoerder.

Na de zomer zal Jacco het men’s soccer team van William Penn gaan versterken. De William Penn Statesmen komen uit in de Heart of America Athletic Conference. Het afgelopen seizoen wist het team een overall record van 11-7-3 te behalen, waarbij ze de Nationals wisten te halen. Helaas strandde ze al vroegtijdig. Met Jacco als toevoeging zal de ploeg er een fysiek sterke speler bij krijgen die met zijn loopvermogen het iedere tegenstander lastig kan gaan maken.

Wij wensen Jacco veel plezier en succes in de VS!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.