Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jonah van der Werf heeft zijn zinnen op Amerika gezet

Deze keer hebben we een interview met Jonah van der Werf. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal wie is hij, wat doet hij, waar gaat hij spelen en hoe is hij tot deze stap gekomen. Dit en nog veel meer lees je in het interview.

 

 

Stel je even voor. Wie is Jonah van der Werf?
Jonah van der Werf is een 22-jarige jongen die op dit moment woont en studeert in Groningen. Naast m’n studie voetbal ik al enkele jaren in het eerste van ACV Assen. In het verleden heb ik in de jeugd van S.V. Geinoord en FC Groningen gespeeld. Ik hoop dit jaar mijn bachelor Rechten af te ronden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder ben ik vaak met vrienden te vinden en hou ik er van om bezig te zijn!

 

Ongeveer een jaar geleden heb je je bij ons aangemeld via onze website? Ik weet nog precies dat je met je moeder langs kwam op ons kantoor. Wat is er allemaal gebeurd het afgelopen jaar?
Een hoop, haha! In de zomer na ons gesprek ben ik voornamelijk bezig geweest met het verzamelen van beeldmateriaal voor mijn highlight-video. Omdat we bij ACV een vaste cameraman hebben waren dat gelukkig veel beelden, maar wel een hele klus. Daar is uiteindelijk een mooie highlight-video uitgerold. Na het uploaden was het afwachten of er interesse kwam, en die kwam er gelukkig vrij snel! Verder stond het jaar vooral in het teken van afstuderen. De laatste maanden heb ik veel moeten regelen voor de overstap naar Amerika.

 

 

 

Er was behoorlijk veel interesse vanaf het begin! Hoe heb je uiteindelijk de keuze kunnen maken tussen diverse scholen?
Ja! Daar was ik natuurlijk erg blij mee, het is altijd fijn om verschillende mogelijkheden te hebben. Ik heb intensief contact gehad met de scholen die interesse hadden. Samen met Kingstalent ben ik gaan kijken wat de scholen mij te bieden hadden. De uiteindelijke keuze hing voor mij af van het totaalplaatje: de hoogte van de beurs die ik ontving; de locatie van de school; het voetbal niveau; wat voor speelstijl de trainer hanteerde en natuurlijk of ik een goed gevoel bij een bepaalde school had.

 

Uiteindelijk heb je gekozen voor University of San Francisco! Een fantastische school op een nog mooiere locatie! Ga je het hier wel uithouden?
Haha, dat weet ik wel zeker! The University of San Francisco was vanaf begin af aan al erg concreet. In een vroeg stadium lieten zij weten dat ze me graag wilden hebben. Ik heb veel contact gehad met de toenmalige trainer Eddie Soto en assistent-trainer Luis Trejo. Die gaven me een erg goed gevoel. Inmiddels is de samenstelling van de staf veranderd, maar ook met de nieuwe trainer is het contact erg goed. De aanbieding die vanuit de school kwam was ook top. Toen duidelijk werd dat meerdere scholen interesse hadden boden ze me zelfs een International Visit aan. Aanvankelijk was dat moeilijk in te plannen in verband met m’n voetbalverplichtingen hier, maar toen ik m’n hand brak op training en duidelijk werd dat ik er een paar weken uit zou liggen ben ik last minute toch gegaan. Na vier dagen San Francisco was voor mij de keuze wel duidelijk. San Francisco is een fantastische stad met een nog mooiere University. Het voetbalteam komt uit in de Division 1: West Coast Conference.

 

 

Heeft Ruben Stuiver (huidige doelman USF / ex-doelmaan SC Heerenveen) nog een bepalende rol gespeeld in je beslissing?
Ruben is zeker van invloed geweest op mijn beslissing. Toen duidelijk werd dat San Francisco interesse had, kreeg ik ook gelijk een appje van Ruben. Het klikte eigenlijk meteen. Toen ik in San Francisco was, verbleef ik ook bij Ruben in huis. Inmiddels zijn we goede vrienden en helpt hij me met de overstap naar Amerika. Ik spreek hem dagelijks. Maar hou maar op over Ruben, anders heeft die straks weer veel te veel praatjes als ik aankom…

Kun je jezelf eens beschrijven als speler? Met welke profvoetballer kunnen we je het best vergelijken? Of wie is je voorbeeld?
Ik ben een snelle buitenspeler met een goede actie. Mijn tegenstander opzoeken en de achterlijn halen doe ik het liefst. Verder heb ik een goede trap in beide benen en kan ik aardig koppen. Ik hou er niet van om mezelf met anderen te vergelijken, ik zou eerlijk gezegd ook niet weten op wie ik lijk als voetballer. Wel ben ik groot fan van Cristiano Ronaldo. De snelheid en explosiviteit in zijn acties bij Manchester Utd waren niet normaal. Door hem wilde ik als klein jongetje buitenspeler worden. Tegenwoordig is hij meer een doelpuntenmachine maar nog steeds geniet ik van ‘m.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0IDT1IcmxMo

 

Wat zijn je sterkste punten? En wat zijn de punten waar je nog aan moet werken?
Ik ben vooral sterk in de 1 op 1. Omdat ik zowel met links als rechts een aardige trap heb, kan ik binnendoor én buitenom. Links- of rechtsbuiten maakt me dan ook niet zo veel uit. Als ik moét kiezen sta ik liever op links. Ik ben snel, en kan zoals ik al zei aardig koppen. Waar ik graag aan wil werken is mijn (duel)kracht. Ik wil graag sterker worden en beter gebruik kunnen maken van m’n lichaam, maar als ik de verhalen zo hoor uit Amerika moet dat helemaal goedkomen haha!

Op dit moment speel je bij ACV in de hoofdklasse. Hoe hebben zij gereageerd op je overstap?
Ja heel goed, ik heb eigenlijk alleen maar positieve reacties gekregen! Ze vinden het natuurlijk jammer dat ik weg ga maar begrijpen het wel. Wat ik wel merk is dat veel mensen het ‘college-soccer’ niet helemaal begrijpen, ze zijn vaak verbaasd als ik ze uitleg dat ik voor een school ga voetballen en niet voor een club. De komende weken strijden we overigens nog om promotie naar de Derde Divisie, hopelijk kunnen we het seizoen mooi afsluiten!

 

Alleen afstuderen staat je overgang nog in de weg. Hoe gaat dit?
Tot nu toe wel aardig. Ik heb nog drie vakken die ik de aankomende tentamenperiode moet halen om mijn bachelor af te ronden, dus ik moet nog even flink aan de bak. Maar met San Francisco in het vooruitzicht heb ik in ieder geval geen gebrek aan motivatie. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken.

 

Hoe heeft KingsTalent je geholpen in je overgang? Hoe heb je de dienstverlening ervaren?
Kingstalent heeft me het gehele traject fantastisch geholpen. Er komt veel kijken bij een overstap naar de Verenigde Staten: van het visum en schoolzaken tot het contact met de trainers. Af en toe raak je zelf de draad een beetje kwijt maar dan zijn Paul en Han er gelukkig altijd om je vragen te beantwoorden. Ik wil Kingstalent dan ook heel erg bedanken voor alle hulp!

We leggen je enkele keuzes voor.

Uitslapen of vroeg opstaan    Vroeg opstaan.
Oost- of westkust                      Westkust.
Hollywood of Times Square   Times Square.
Huisfeest of Discotheek           Discotheek.
Scoren of assist                          Scoren.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.