Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents

In gesprek met de vader van Jesse Haak

Afgelopen jaar hebben we Jesse mogen helpen met zijn transfer naar Amerika. Jesse koos voor Point Park University. Inmiddels zitten de eerste maanden erop. Tijd voor een gesprek met het thuisfront, want hoe staan zij in het avontuur van Jesse? We vroegen Martin Haak om zijn mening te geven over het avontuur wat zijn zoon aangaat.

cid:D367CA20-E297-4925-9B7F-F327643F0728@home

Hoe was uw eerste reactie toen Jesse aangaf in Amerika te willen gaan studeren en voetballen?
Wij waren erg enthousiast, omdat hij op deze wijze zijn horizon kan verbreden, een enorme levenservaring kan opdoen, zijn Engels enorm verbetert en studeren kan combineren met zijn passie: voetbal.

Jesse tekende afgelopen zomer een contract bij Point Park. Vorig jaar zou Jesse in eerste instantie naar Florida gaan. Maar doordat hij zijn vwo-diploma toen niet haalde, ging dat niet door. Hoe was dat voor jullie en voor Jesse zelf?
Dat kunnen we kort omschrijven als een mokerslag. Alles was georganiseerd en gedaan en plots viel het hele plan in duigen. Maar terugkomen van een tegenslag was zo mogelijk een nog grotere levensles, dus eind goed al goed.

Wat vindt u het moeilijkst aan het feit dat Jesse nu in het verre Amerika woont?
Natuurlijk mis je hem en zijn gezelligheid, humor en energie , maar met alle sociale media kun je het contact super goed onderhouden en volgen we online zelfs zijn voetbalwedstrijden live! Maar dat neemt niet weg dat we ons vreselijk verheugen op de Kerst als hij weer op Schiphol landt.

Bent u al eens langs geweest? Zo niet, Bent u dat wel van plan?
Zelf heb ik hem weggebracht en mijn vrouw vertrekt deze week voor een kort bezoek. De wereld wordt steeds kleiner en Pittsburgh is nou ook geen Australië, nietwaar.

Wat is, denkt u, het meeste wat Jesse mist aan Nederland?
Ik denk het gemak. Het gemak van de taal, je eigen cultuur, je eigen vrienden en familie, het (veel gezondere) eten, een gevulde koelkast, de gewassen kleding. O ja en de hond natuurlijk! Hij ging niet alleen naar de VS maar ook voor het eerst uit huis. Dus alles kwam samen. Maar zo’n hobbel sterkt je ook. Toen ik tegen zijn trainer zei dat hij de VS goed zou leren kennen, antwoordde de trainer dat Jesse met name Nederland zou leren kennen nu hij op afstand is. Mooi gezegd vond ik. En met Nederland zijn eigen leven.

Wanneer is voor jullie het avontuur van Jesse in Amerika geslaagd?
Als hij gezond en als een sterke persoonlijkheid blakend van enthousiasme weer op Schiphol staat.

Hoe hebben jullie de dienstverlening van KingsTalent ervaren gedurende en na het proces?
In één woord fantastisch. Als alles goed gaat zijn jullie altijd beschikbaar voor alles. Maar juist als het mis gaat, zoals dat jaar dat niet door ging, zijn jullie er ook! En dat is zo mogelijk nog belangrijker. Jullie maken gewoon waar wat je belooft. En dat niet alleen als commerciële organisatie, maar als super enthousiaste mensen. We hebben jullie al diverse malen aan geraden.

Wat zou u ouders van talenten willen meegeven die op het punt staan om naar Amerika te vertrekken?
Vind ik moeilijk te beantwoorden omdat iedereen er anders in staat. Misschien moet ik het wel zo verwoorden: het is een hele heisa, maar het veelvoudige waard! Wij vinden het heel mooi om te zien dat een kind niet alleen het geijkte pad volgt, maar zich vanuit een veel bredere blik op de wereld en zichzelf zich op de toekomst oriënteert. Eigenlijk is een een enorm geschenk dat dit binnen handbereik ligt!

cid:8B376B1C-0B17-4A55-8A76-7BF9A41F9BFB@home

Martin, bedankt voor je reactie!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.