Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents

In gesprek met de moeder van Amber Ezechiels

In gesprek met de moeder van Amber Ezechiels

Vorig seizoen verbond Amber Ezechiels zich aan het Field Hockeyteam van University of Virginia. Dit was natuurlijk een hele stap voor Amber, maar zeker ook voor haar familie. Wij vroegen Marlies Ezechiels (moeder van Amber) hoe zij het avontuur van haar dochter ervaren heeft en hoe ze op de afgelopen periode terugkijkt. 

 

Ruim anderhalf jaar geleden hebben we Amber mogen helpen met een overstap. Ze koos voor University of Virginia. Ze is inmiddels aan haar 2e jaar begonnen. Hoe kijk je terug op afgelopen periode waar je dochter in het “verre” Amerika woont/studeert/sport? Net als voor Amber is het ook voor ons als ouders een groot avontuur. Ze is in juli vorig jaar vertrokken en begon met Summerschool aan UVA. Dat was een goede move, want zo had ze even de tijd om zonder hockey te wennen aan het leven op de uni, het wonen op campus, de taal, nieuwe vrienden en alles wat er nog meer komt kijken bij zo’n verhuizing naar de States. Aan het einde van die periode begon het hockey en haar studie aan de Universiteit

Hoe was het gevoel in het begin? En is het gevoel nu anders? Hoe is het om je dochter “los” te laten?
Hoe is jullie dagelijks contact? Is er dagelijks contact?:) Het loslaten vond ik als moeder in eerste instantie best lastig, Charlottesville is toch niet naast de deur en je hoopt heel erg dat ze snel haar draai gaat vinden met alles. Maar al heel snel leek het alsof ze al jaren meedraaide. Het team, de staff, de begeleiding op de universiteit, alles was als een warm bad. We hadden alleen maar een hele blije dochter op de facetime. Amber is erg van de communicatie dus iedere dag was er wel even contact via de familie app of belde ze even via Facetime als ze even een momentje tijd had. Dat maakte het voor ons als ouders wel makkelijker. Ze heeft echt geen seconde heimwee gehad en was al snel ‘one of the girls’. Zij was de enige buitenlandse Freshman vorig jaar en dus moest ze ook wel.

Wat vind je het moeilijkst aan dat Amber zover weg woont/studeert? Ik mis vooral de gezelligheid, het knuffelen en dat je bijvoorbeeld niet even kunt lunchen of shoppen met je dochter. In Nederland was ze misschien ook wel het huis uit gegaan, maar als je dan je kind wil zien rij je er even heen. Omdat alle wedstrijden live gestreamd worden is het ook lastig om te zien als er tijdens de wedstrijd iets gebeurd. Ze kreeg op een gegeven moment een stick tegen haar hoofd en ging het veld af, daar zit je dan duizenden kilometers verderop naar te kijken. Dat is dan wel even heel lastig en ben je blij als je haar daarna weer aan de lijn hebt. Ook heb ik inmiddels een app-groep met de UVA moeders van haar jaar. Die houden me op de hoogte tijdens de wedstrijd.

 

Het eerste jaar was Amber zo goed bevallen dat er een tweede jaar aan vast is geplakt. Waarbij Amber in eerste instantie dacht aan een jaar? Hadden jullie verwacht dat ze het zo naar haar zin zou hebben? Hebben jullie het afgelopen jaar ook veel contact gehad met de coaches van UVA? Al heel snel in het seizoen gaf ze aan dat ze het geweldig vond en dat haar commitment naar haar team maakte dat ze in ieder geval het jaar wilde afmaken. Toen ik daar eenmaal van was bijgekomen zei ze er achteraan dat ze waarschijnlijk ook wel het 2e seizoen wilde spelen, haha. Ze moest al heel snel in dat eerste jaar intekenen op een appartement voor het 2e jaar. Daar is ze dit jaar gaan wonen met 3 teamgenoten. Helemaal in het begin hadden we nog wel contact met de coaches via app maar omdat ze zo snel helemaal haar draai had gevonden is dat gedurende het jaar steeds minder geworden. Alleen als we er nu zijn spreken we ze nog over Amber.

Amber speelde in de MA1 van Amsterdam, maakte haar debuut voor het eerste team en speelde in de selectie van Oranje U18. Was dit voor haar nog een reden om niet naar Amerika te vertrekken? Het was een lastige keuze, maar ze heeft al vanaf kinds af aan gezegd dat ze ooit in Amerika wilde studeren. Daarbij kwam ze uit een zware periode met 3 keer een knieoperatie en revalidatie dus voor haar is het denk ik heel goed om even een tijd ergens anders te hockeyen en te studeren. Daarbij is de beleving van de sport in Amerika zo geweldig. Je wordt als student-athlete op handen gedragen en leeft echt als een prof. De faciliteiten, een heel begeleidingsteam met trainers, doctoren, fysio’s, voedingsdeskundigen, speciale athletes restaurants, eigen gyms, fotografen bij iedere wedstrijd, een eigen social media team en alles wordt live gestreamd. Het is echt waanzinnig om mee te mogen maken en dus heeft ze tot nu toe geen seconde spijt. In het eerste jaar werd ze uitgeroepen als National Rookie of the week, ze kreeg aan het einde van het jaar een Academic Honor en werd ze begin van dit seizoen in het All-ACC team gekozen. Dat zijn ook fantastische ervaringen.

De afgelopen jaren heb je haar een aantal keer mogen bezoeken. Wat is het leukste wat je daar hebt meegemaakt bij (een van) de visits? Net zoals Amber ben ik heel warm opgevangen door alle ouders van het team. Vorig seizoen was ik bij een uitwedstrijd en werd er daarna met alle ouders die er waren gegeten en geborreld op een plaatselijke Country Club. Ze gaven met het gevoel alsof ik al jaren deel uitmaakte van die oudergroep, het is heel warm en in tegenstelling tot wat veel mensen zeggen van Amerikanen echt niet alleen oppervlakkig. Er waren moeders die tegen me zeiden ‘als er iets is met Amber rij ik meteen naar haar toe hoor’ en die wonen dan ook 3 of 5 uur verderop. Dat is een heel fijn gevoel. Ook met de ouders van de jaargenoten van Amber is het contact heel close. 1 vriendin/teamgenoot van Amber is hier van de zomer een week geweest en tijdens de zomervakantie zijn 2 teamgenoten naar Curacao gevlogen om daar met ons vakantie te vieren. Deze zomer heb ik hikes gedaan met een aantal moeders van het team en kreeg ik zelfs het aanbod om gedurende het seizoen bij 1 van de moeders te komen wonen in Charlottesville, haha. Ook Barend mijn man, wordt warm ontvangen bij alle vaders en heeft door een van de vader al wat bijzondere Bourbons moeten proberen.

 

Hoe hebben jullie de dienstverlening van KingsTalent ervaren gedurende het process en daarna? Wij hebben KingsTalent als een geweldige partij ervaren en eigenlijk nog steeds. Amber heeft gedurende het proces grotendeels alles zelf gedaan met ze, maar ook als wij vragen hadden reageerden ze snel en stonden altijd klaar met advies. Door alle regels en het vele papierwerk is het heel fijn zo’n partij aan je zijde te hebben gedurende het proces.

Wat zou je ouders van talenten willen meegeven die op het punt staan om naar Amerika te vertrekken? Als je de kans hebt doe dan eerst een tour met je dochter langs de verschillende uni’s die je kind op het oog heeft. Tijdens zo’n visit kun je het beste ervaren hoe de uni, het team, de staff en de omgeving voelen. Ga niet alleen voor de hoogste ranking qua hockey maar kijk zeker ook hoe het team ‘voelt’ en of de plaats leuk is. Het totaalplaatje maakt het. Als je de goede keuze maakt weet je dat je zoon of dochter de ervaring van zijn of haar leven gaat beleven als Student-Athlete in de US!

 

Marlies, bedankt voor je verhaal! Wij blijven de prestaties van Amber natuurlijk nauwlettend volgen! Benieuwd naar de verrichtingen van Amber en andere talenten? Houd onze socials in de gaten voor dagelijkse updates!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.