Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents

”Focus niet te veel op voetbalresultaten, het is een mooie levenservaring.” – Joost de Wit, vader van Koen

”Focus niet te veel op voetbalresultaten, het is een mooie levenservaring.” – Joost de Wit, vader van Koen

Afgelopen zomer vertrok middenvelder Koen de Wit naar Carroll University in Amerika om daar sport en studie te combineren. Zijn eerste seizoen zit er inmiddels op, zo ook Koen zijn eerste minuten bij de Pioneers. Met zijn vader blikken wij terug op zijn afgelopen jaar.

Hoe is Koen op het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika? Wat was uw reactie hierop?

De dochter van vrienden van ons speelt hockey in de USA, tijdens een gesprek met Koen vertelde ze enthousiast over haar ervaringen, toen is Koen gaan kijken wat het precies inhield. Onze reactie was positief, mijn vrouw heeft 1 jaar high school gedaan, we vonden dat een dergelijke ervaring die je leven uiteindelijk zal verrijken.

Hoe heeft u het gehele traject ervaren wat uw zoon met KingsTalent heeft afgelegd? In hoeverre bent u hierbij betrokken geweest?

Ik ben met Koen bij KingsTalent op een introductie gesprek geweest, dit was een heel helder en duidelijk gesprek. Daarna heeft Koen de zaken direct met ze besproken en ons op de hoogte gehouden. Het financiële deel heb ik bekeken.

Hoe is het voor u om een langere periode afscheid te moeten nemen van Koen? 

Voor mezelf vind ik dit erg lastig. Ik ging in Nederland nagenoeg elk weekend met hem mee naar zijn wedstrijden. Ook was hij destijds net doorgebroken bij het selectie team van zijn oude club. Ook het samen voetbal kijken is er nu niet meer bij, ook dat mis ik erg.

Wat is voor Koen de reden geweest om voor Carroll University te kiezen?

Koen kreeg 2 aanbiedingen waarbij het gesprek met de coach van Carroll erg goed ging, op basis daarvan heeft hij zijn keuze gemaakt.

Zijn er voor Koen zijn vertrek bepaalde doelen gesteld samen of is hier niet specifiek over nagedacht?

We hebben niet echt samen doelen gesteld. Wel hebben we gesproken over wat de mogelijkheden daar zullen zijn. Het verblijf en studeren in de USA is een avontuur op zich. De Engelse taal leren, bijna elke dag met voetbal bezig zijn en daarnaast zijn Business studie.

Koen heeft vorige maand zijn eerste wedstrijd gespeeld voor The Pioneers. Heeft u deze wedstrijd gevolgd? Zo ja, hoe was het voor u om uw zoon zijn eerste speelminuten te bewonderen.

Ik heb de wedstrijd op de telefoon gevolgd via een streaming kanaal. Dit was om 4.00u ‘s-nachts en helaas was het in deze wedstrijd lastig om hem te herkennen. Later bleek dat hij maar 10 minuten was ingevallen.

In hoeverre volgt u de wedstrijden van uw zoon?

Ik bel regelmatig om te vragen hoe het gaat, maar vraag hem niet specifiek veel over de wedstrijden. Ik laat hem liever vertellen hoe hij daar alles beleeft en wat er met hem speelt.

Heeft u al een reis naar Amerika gepland staan om uw zoon te bezoeken?

Afgelopen oktober ben ik naar Amerika geweest. Koen heeft me de Campus laten zien en heb daarnaast een kijkje genomen tijdens trainingen en wedstrijden. Daarnaast heb ik zijn coach ook nog even kunnen spreken. Al met al een zeer positieve ervaring om hem daar opgezocht te hebben.

Tot slot, heeft u nog tips voor studenten en/of ouders die een stap richting Amerika overwegen?

Ik ben blij dat Koen in een veilige omgeving terecht is gekomen. Uiteindelijk maakt iedereen natuurlijk zijn/haar eigen afweging. Focus niet teveel op voetbalresultaten, het is bovenal een mooie levenservaring.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.