Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

In gesprek met Bente Frieser

Onlangs maakten wij Bente’s overstap naar het Menlo College in Amerika bekend. Deze echte #10 begon haar voetbalcarrière al op vierjarige (!) leeftijd en zal het women’s soccer team van het Menlo College in Amerika gaan versterken. Wij spraken haar over deze overstap, haar keuze en haar voorbereiding op dit grote avontuur.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om deze stap naar Amerika te maken?
De belangrijkste reden om deze stap naar Amerika te maken is de uitdaging die Amerika mij biedt. Ik kom in aanraking met een nieuwe omgeving, een andere cultuur en een plek waar ik niemand ken. De mogelijkheden op voetbal en academisch gebied zijn enorm in Amerika. Ik ben wel toe aan iets nieuws! De staat California speelde natuurlijk ook een rol 🙂

Wanneer ben je voor het eerst in contact gekomen met het Menlo College?
Toevallig was Menlo College de eerste school waarmee ik in aanraking kwam. Het eerste gesprek verliep heel spontaan. Er was een goede klik. We begrepen elkaar goed en we hebben ook gelachen onder elkaar. Nadat ik veel andere scholen had gesproken bleek Menlo College toch mijn favoriet te zijn.

Wat was je eerste indruk van de coaches, de school, de faciliteiten, etc?
Wat mij opviel was dat Menlo College heel toegankelijk is. Ik had het gevoel dat ik alles aan mijn coach kon vragen en hij ook alles aan mij vroeg. Tijdens een van de gesprekken die ik met coach Zlatan had liep hij rond de campus en sprak ik een internationaal meisje uit het team dat onderweg was naar haar les.  Het is een kleine school en daardoor merk je dat het heel gemoedelijk is.

Wat zijn je verwachtingen van aankomend jaar qua speelminuten en studie?
Qua speelminuten weet ik totaal niet wat ik moet verwachten. Van de 11 basisspelers van het afgelopen jaar studeert er maar één meisje af. Dus ik zal zeker aan de bak moeten om een plek te krijgen! Op academisch gebied is het natuurlijk bekend dat de universiteiten in Amerika heel anders zijn dan in Nederland en misschien ook iets minder goed zijn. Daarom heb ik besloten om een dubbele major te kiezen waardoor ik mezelf wat meer druk geef.

Heb je al kennis gemaakt met je teamgenoten? Wat is je eerste indruk van hen? Hoe werd je ontvangen?
De meiden uit het team zijn supergezellig en de coaches vinden teambonding erg belangrijk. Zo heb ik in totaal wel 5 soorten apps om te communiceren met mijn team. Waaronder één app waar we elke dag een video in moeten sturen van onze workout.

Waar kijk je het meest naar uit?
Ik kijk het meeste uit naar het voetballen. Ook omdat ik nu door het corona virus minder kan voetballen en omdat ik gewoon totaal niet weet wat ik te wachten sta op dat gebied, qua niveau et cetera.

Heb je bepaalde hobby’s naast voetbal hier in Nederland die je ook in Amerika blijft vervolgen? Denk je dat je nieuwe hobby’s gaat maken of ondervinden?
Jazeker. Vanaf jongs af aan ben ik naast voetbal ook groot fan van de sport tennis. Menlo college heeft geen tennisteam, maar wel 6 tennisvelden voor de recreatie van de studenten. Dus mijn tennisracket neem ik mee!

Tot slot: Hoe heb je je voorbereid voor dit avontuur? Heb je iets speciaals gekocht om mee te nemen of heb je je heel goed ingelezen in bepaalde regels etc?
Iets speciaals heb ik nog niet gekocht. Wel heb ik me super goed ingelezen en ongeveer elk filmpje van de school bekeken. En dat zijn er nogal wat!

Dat laatste kunnen wij zeker beamen Bente! Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaand filmpje waarin alles wordt uitgelegd over het Menlo College en krijg je een impressie van de school en de omliggende faciliteiten

Bente, bedankt voor je verhaal! Geniet nog even van je tijd in Nederland en alvast heel veel succes bij Menlo!

Wil je meer interviews lezen of bekijken wie All-American zijn geworden? Bekijk dan eens ons nieuwsoverzicht!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.