Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Ilse Waanders vertrekt naar Amerika!

Ilse Waanders vertrekt naar Amerika!

Ilse Waanders begint in de zomer van 2022 aan een nieuw avontuur. Ze gaat namelijk haar sport, basketbal, combineren met een studie aan de Cardinal Stritch University!

Ilse begon op met basketballen toen ze zes jaar oud was. Dit deed ze bij de plaatselijke club WSV. Op 12-jarige leeftijd verkaste ze naar de club Landstede Hammers. Hier kon ze op hoger niveau spelen en een speciaal topsport programma volgen. Ze speelde op 12-jarige leeftijd al in de Onder-16! Met dit team wist ze in 2015 het nationale kampioenschap te winnen. Vervolgens maakte ze op 15-jarige leeftijd al uit van de Onder-20. In haar periode bij de Onder-20 speelde ze verschillende internationale toernooien. Uiteindelijk heeft ze de stap gemaakt naar Batouwe Bemmel, uitkomend in de Eredivisie Onder-20, het hoogst mogelijk niveau. In haar laatste seizoen is ze aanvoerster van het team en spelen ze voor het landelijke kampioenschap.

Haar vrienden, vriendinnen en teamgenoten omschrijven Ilse als een sociaal, enthousiast en vriendelijk persoon. Zodra ze op het veld stapt gaat de knop om en wordt ze de harde werker en leider van het team. De favoriete positie van Ilse is spelverdeler.  Ze is technisch aangelegd en heeft een goed inzicht. Hiermee weet ze vaak teamgenoten in stelling te brengen om te scoren.

Vanaf de zomer van 2022 mag Ilse de kleuren van de Cardinal Stritch Wolves verdedigen. Het women’s basketbalteam van coach John Pfaffl is aangesloten bij de NAIA en komt uit in de Chicagoland Collegiate Athletic Conference. Wij zijn er van overtuigd dat Ilse van grote waarde gaat zijn voor het women’s basketbalteam.

Cardinal Stritch University is een bekende school voor KingsTalent. Ilse is niet het eerste talent dat bij deze universiteit aan de slag gaat. Zo spelen Annebel Brandts, Lisa Schot en Sterre Rinkel in het women’s soccer team en speelt Rutger Hesselink in het men’s soccer team. Genoeg Nederlandse invoer die Ilse op kunnen vangen dus!

Ilse, heel veel succes en vooral veel plezier toegewenst in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.